Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel Studios scoort allereerste Emmy’s, maar Netflix domineert

Marvel Studios heeft alvast drie van de in totaal 23 nominaties bij de Emmy’s verzilverd. Het is de eerste keer dat de studio een van de felbegeerde beeldjes scoort.

WandaVision was al een mijlpaal voor Marvel Studios. Het was namelijk de allereerste televisieserie van de studio. Eigenlijk had The Falcon and The Winter Soldier al eerder op Disney+ uit moeten komen, maar de pandemie gooide roet in het eten.

Eerste Emmy’s uitgedeeld

Vision en Wanda kregen dus die eer. Maar daar blijft het niet bij. Terwijl we Falcon en Loki al achter de rug hebben en midden in What If…? zitten, scoren Disney en Marvel Studios namelijk nog één keer flink met WandaVision.

Afgelopen zaterdag vonden de Emmy’s plaats. Althans, de Creative Arts Emmys, waar meer gefocust wordt op de technische aspecten van het produceren van televieshows. Denk aan setontwerpers, make-up, dat soort werk. De bekendere gouden beeldjes worden pas volgende week uitgedeeld, tijdens wat officieel de Primetime Emmys heten.

Marvel Studios en WandaVision

Toch kunnen ze bij Marvel Studios al een fles champagne open trekken. WandaVision won afgelopen zaterdag namelijk zowel een Emmy voor narrative (half-hour) production design en sci-fi/fantasy costumes. Zondag kwam daar nog een Emmy bij. Dat zijn de allereerste Emmy’s die Marvel Studios ooit heeft gewonnen. Er zullen hoogstwaarschijnlijk nog velen volgen, maar de eersten zijn toch het meest bijzonder.

Althans, als je naar Marvel Studios kijkt. Technisch gezien is WandaVision niet de eerste Marvel-serie die een Emmy scoort. Die eer kreeg Jessica Jones door een beeldje te winnen met haar muziek. Maar ja: dat was geen Marvel Studios-productie. Die serie stond en staat bovendien op Netflix.

Netflix scoort het meest

Over die streamingdienst gesproken: als je uitzoomt dan was Netflix de grote winnaar van afgelopen weekend. The Queen’s Gambit scoorde namelijk met afstand de meeste Emmy’s van alle shows, met negen beeldjes in totaal. Op de tweede plek staat Disney met het tweede seizoen van The Mandalorian. De Star Wars-show scoorde zeven van de felbegeerde beeldjes.

De grootste winnaars

Check hieronder de top 6 meest bekroonde shows van afgelopen weekend:

 1. The Queen’s Gambit – 9
 2. The Mandalorian – 7
 3. Saturday Night Live – 7
 4. Love, Death & Robots – 6
 5. The Crown – 4
 6. RuPaul’s Drag Race – 4

Dit zijn de meest bekroonde netwerken en streamingdiensten:

 1. Netflix – 34
 2. Disney+ – 13
 3. HBO (Max) – 10
 4. Apple TV+ – 7
 5. FX – 7
 6. VH1 – 5

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.