Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘1000 Calf Raises Challenge’: stalen kuiten in één week

Staat het trainen van jouw kuiten dagelijks op het programma of sla je legday liever over? Alles is leuker als je er een challenge van maakt, meent YouTuber ‘pigmie’. Hij deelt het resultaat van een week lang 1000 Calf Raises per dag.

Je kunt natuurlijk altijd terugvallen op deze 4 tips om je kuiten te trainen, maar je kunt het leven ook wat leuker maken en er een challenge van maken. YouTuber pigmie besloot een week lang elke dag 1000 Calf Raises te doen. Het resultaat deelde hij op zijn YouTube-kanaal.

Stalen kuiten dankzij de Calf Raises Challenge

Een paar weken terug besloot pigmie om zijn kuiten te trainen door een hele week op zijn tenen te lopen. Hij vond dat die challenge een indrukwekkend resultaat gaf, en kwam daarna op een nieuw idee: zeven dagen op rij 1000 Calf Raises uitvoeren.

Met het uitvoeren van die Calf Raises was de YouTuber dagelijks zo’n 40 minuten bezig, verdeeld over de dag. Hij splitste de 1000 herhalingen in 10 sets van 100 herhalingen, met een pauze tussen de sets. Tijdens de derde dag begonnen de eerste verzuring en spierpijn, maar vanaf dat moment werden zijn kuiten ook gespierder.

Overal uit te voeren

De Calf Raises voerde hij voornamelijk uit op eigen lichaamsgewicht. Dat betekent dat je voor het uitvoeren van de oefening slechts een trap of verhoging nodig hebt (en wellicht iets om je aan vast te houden voor extra balans). Handig, want op die manier is de oefening overal uit te voeren.

Geen zin of tijd om de hele video te kijken? Dan kunnen we je vertellen dat zijn kuiten inderdaad gegroeid zijn met ongeveer een halve inch. Omgerekend naar centimeters is dat ongeveer 1 centimeter. Niet slecht voor slechts een week tijd.

Meer challenges op YouTube

De 31-jarige YouTuber doet vaker een challenge. Zo deelde hij al eerder een video waarin hij een week lang een verzwaard droeg, at hij een week lang twaalf maaltijden per dag en probeerde hij een sixpack te krijgen door een week lang 1000 buikspieroefeningen per dag te doen.

Er zijn betere manieren om je kuiten trainen

We willen nog wel even vermelden dat deze manier van kuiten trainen, ondanks het resultaat, niet voor de lange termijn werkt. Een week lang 1000 Calf Raises per dag is nog haalbaar (ook al is het een overkill en zullen personal trainers dit nooit aanraden), maar niemand gaat deze manier van trainen een lange tijd volhouden.

Wil je echt goed je kuiten trainen, dan heeft jouw kuitspier rust nodig om te herstellen. Daarom raden we niet aan om deze challenge langer dan een week uit te voeren.

Never skip legday: 6 bodyweight oefeningen voor je benen

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.