Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 22 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian is in één dag een half miljard rijker geworden

Feest bij de Kardashians, want Kim Kardashian werd in een dag een half miljard euro rijker. Dankzij genereuze investeerders is haar modemerk Skims ruim 3,5 miljard euro waard. Wat is het vermogen van deze zakenvrouw en reality-ster?

Kim Kardashian heeft Skims in 2019 samen met ceo Jens Grede opgericht en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Het bedrijf verwacht volgens Forbes dit jaar een omzet van 750 miljoen dollar te behalen. In 2022 was dat nog 500 miljoen dollar.

Riante investeringen

Wat begon als een ondergoedmerk, is uitgegroeid tot een modemerk waar je terecht kunt voor bikini’s, kleding en meer. De plannen zijn groots. Skims wil zich namelijk niet meer alleen richten op de vrouw, maar ook een markt voor mannen aanboren.

Dankzij recente investeringen – goed voor zo’n 270 miljoen dollar – is Skims sinds kort zo’n 4 miljard dollar waard, stelt New York Times. Een ruime 3,5 miljard euro. Naar schatting bezit Kim Kardashian een derde van de aandelen.

Het vermogen van Kim Kardashian

Al sinds 2021 mag Kim Kardashian zichzelf miljardair noemen, toen kwam ze binnen op plaats 2.674 van de World’s Billionaires List van Forbes. Haar vermogen werd toen geschat op 1 miljard dollar. Dat vermogen vergaarde ze grotendeels met haar make-uplijn, die begon als KKW Beauty en inmiddels is omgedoopt tot SKKN By Kim.

Sinds die successen zit de realityster en zakenvrouw dus niet stil. Skims groeit door en er wordt gespeculeerd over een een beursgang. Dankzij haar eerdere verdiensten, samenwerkingen met high-end merken en de recente investeringen is het vermogen van Kim Kardashian met 500 miljoen dollar gestegen. Daarmee komt haar totale vermogen uit op een geschat bedrag van – hou je vast – 1,7 miljard dollar.

Het vermogen van de rijkste YouTuber die sowieso miljardair wordt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.