Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 22 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze chique Mercedes-coupé is nu een goedkope occasion

Wie chique voor de dag wil komen, doet er goed aan een kijkje te nemen bij deze Mercedes-occasion. De C-Klasse Coupé uit 2011 oogt verrassend goed en staat nu te koop als goedkope tweedehands auto.

Een uitgelezen kans om eens rond te rijden in een Duitse premium auto met de befaamde ster op de motorkap. Hoewel de Mercedes C-Klasse al 13 jaar geleden van de productieband rolde, kun je er ook vandaag de dag nog prima mee voor de dag komen.

Goedkope tweedehands auto in piekfijne staat

De goede looks komen voort uit een blinkende set 18-inch AMG-wielen, getint glas en nog altijd kraakheldere koplampunits. Daarnaast is de occasion voorzien van een panoramadak en AMG-trimopties. Onder de motorkap heeft de tweedehands auto echter niets met AMG van doen. Het betreft een C180-uitvoering, wat betekent dat de Mercedes een 1.8-liter viercilinder huisvest in de motorruimte.

Mercedes C-Klasse C180 Coupé occasion occasions tweedehands auto auto's
(Afbeelding: AutoTrack / Van Esch Auto's B.V.)

Totaal wat anders dan de 6.2-liter V8 die je in de C63 AMG-variant van deze auto vindt. Die motor levert, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 457 en 517 pk. In de C180-versie moet je het doen met slechts 157 pk. Zoek je per se een betaalbare premium bolide met buitensporig veel vermogen? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in deze 720 pk sterke Audi.

Mercedes C-Klasse C180 Coupé occasion occasions tweedehands auto auto's
(Afbeelding: AutoTrack / Van Esch Auto's B.V.)

Niet alleen het vermogen van de gebruikte Mercedes C-Klasse is bescheiden, het prijskaartje is dat ook. De goedkope tweedehands auto heeft iets meer dan 196.000 kilometer gereden en de aanbieder vraagt er 14.500 euro voor. Dat maakt het niet de goedkoopste C180 Coupé van deze generatie (die starten namelijk bij zo’n 12 mille), maar ook zeker niet de duurste.

Goedkopere Mercedes-occasion

Gaat het enkel om de ster op de neus, dan heb je aan minder dan 1.000 euro genoeg. Voor dat bedrag kun je namelijk terecht bij de verkoper van deze Mercedes A-Klasse. Dat is pas een goedkope tweedehands auto. Voor een fractie meer koop je deze oude S-Klasse met dikke V8 in de neus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.