Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Mercedes-occasion kost een fractie van de gigantische nieuwprijs

Afschrijving op nieuwe auto’s is flink. Met name luxewagens verminderen snel in waarde nadat ze bij de dealer vertrekken. Dat is ook het geval bij deze Mercedes-occasion.

Terwijl wij weer eens door de ellenlange lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl struinden, stuitten we op deze Mercedes-Benz S-klasse uit 2002. Destijds heeft iemand ruim 117.000 euro betaald voor de chique bolide. Dat is gelijk aan ruim 176.000 euro vandaag de dag.

Mercedes met flinke V8 onder de kap

Nu staat de wagen als occasion te koop voor een schamele zes mille. Uiteraard is de auto niet meer in de showroomstaat van ruim twintig jaar geleden. In die tijd heeft de Mercedes bijna 300.000 kilometer ervaring opgedaan.

Buiten dat krijg je wel veel leuks voor dat geld. Zo ligt onder de lange motorkap van de Mercedes een 4,3-liter V8. De achtcilinder levert 279 pk en 400 Nm koppel. Daarmee doe je een 0 tot 100-sprintje in 7,3 seconden en zou je een topsnelheid van 250 kilometer per uur moeten kunnen halen in de occasion.

Maar in deze S-klasse kun je er net zo goed voor kiezen rustig te cruisen. Bovendien haal je dan misschien net het opgegeven verbruik van 1 op 8, wat nog altijd super is vergeleken met de meest onzuinige occasions van ons land. Daarnaast is deze Mercedes ook bedoeld om kalm mee te rijden. Zo is de occasion voorzien van vederzachte luchtvering, die volgens de aanbieder recent nog vervangen is.

Andere luxe occasion voor nog minder geld

Ook de binnenruimte van alle gemakken voorzien. Zo vind je in het helaas ietwat verhabbezakte interieur onder andere stoelverwarming, cruise control en automatisch dimmende binnen- én buitenspiegels. Verder zijn de stoelen, de spiegels en zelfs het stuur elektrisch verstelbaar. De meeste opties vind je ook terug op dit nog goedkopere en luxueuze tweedehandsje. Een leuke occasion voor degenen die geen fan zijn van Mercedes, maar van dat andere Duitse luxemerk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.