Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion biedt extreme luxe voor minder dan 5.000 euro

Wie denkt dat je aan een superluxe auto tonnen kwijt bent, heeft het mis. Afschrijving – de grote vriend van elke occasionshopper – maakt dat veel luxewagens voor een habbekrats te koop staan. Zo ook de BMW 7-serie, die als occasion nog geen 5.000 euro kost.

Je speurt voor die prijs wel op de bodem van de tweedehandsmarkt van deze BMW’s, maar er staat een aantal 7-series te koop voor dit bedrag. Daar vind je modellen van de vierde en minst geliefde generatie. Het is wellicht niet moeders mooiste, maar het blijft een 7-serie. Een auto beladen met luxueuze opties.

Occasion met tal van opties

Zo vind je aan boord van dit exemplaar uit 2003 een luxueus leren interieur (dat inmiddels wellicht enigszins uitgezakt is). De wagen kost minder dan 6.000 euro. Een schijntje vergeleken met de nieuwprijs van bijna een ton. Verder is de occasion onder andere voorzien van een schuifdak, cruise control en verwarmde buitenspiegels. Ook is de wagen geleverd met parkeersensoren en audiobediening via het stuur.

BMW 7-serie 7 serie occasion occasions luxe tweedehands auto auto's
(Afbeelding: Auto Balk)

De vraagprijs van een ander exemplaar, dat een iets smaakgevoeliger interieurkleurtje heeft, is nog geen 5.000 euro. Bovendien heeft deze occasion ook nog eens een automatisch dimmende binnenspiegel. Daarnaast zijn de elektrisch verstelbare stoelen in beide exemplaren uiteraard verwarmd en onthouden de auto’s je favoriete stoelinstellingen. Iedereen die weleens in een BMW 7-serie heeft plaatsgenomen, weet hoe lekker die riante zetels zitten.

BMW 7-serie 7 serie occasion occasions luxe tweedehands auto auto's
De interieurkleuren zijn niet ieders smaak. (Afbeelding: Van Kerkhof Autohandel)

Onder de kap van beide BMW’s ligt ook wat leuks: een 3.6-liter V8. Dit blok levert ruim 270 pk en dat is meer dan genoeg om er onderuitgezakt mee te cruisen. Wil je iets meer pit, dan zal je ook iets dieper in je portemonnee moeten graaien. Voor een kleine 8.000 euro vind je een een gebruikte 745i, met BMW’s bekende 4.4-liter V8. Deze achtcilinder heeft een vermogen van 333 pk. Bovendien lijkt deze occasion in iets betere staat dan de andere twee modellen.

Wees gewaarschuwd

Feit blijft dat je op moet passen met dergelijke luxewagens. Het spijt ons dat we deze vreselijke cliché uit de kast moeten trekken, maar goedkoop is vaak duurkoop. Dat geldt met name bij auto’s die ooit heel duur waren en nu voor een prikkie te koop staan. De aankoop van een BMW 7-serie mag dan behapbaar zijn, maar dat zegt helaas niets over het onderhoud. Zeker bij deze auto’s. Veel opties betekent dat er ook veel stuk kan gaan.

Deze occasion met V10 en 720 pk is goedkoper dan een Polo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.