Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO deelt goed en slecht nieuws voor House of the Dragon-fans

Kon je niet genoeg krijgen van het eerste seizoen van House of the Dragon? Dan heeft HBO helaas slecht nieuws. Het tweede seizoen van de Game of Thrones-prequel zal het met twee afleveringen minder moeten doen. Al hoeft de inkorting niet alleen maar nadelig te zijn. Volgens de zender zelf is het vooral goed nieuws.

Dat George R.R. Martin in zijn nopjes was met de verfilming van House of the Dragon is duidelijk. In een recente blogpost verklaarde de auteur van de Game of Thrones-boeken zijn liefde aan het eerste seizoen. Maar hij vond ook dat dat de prequel-serie minstens vier seizoenen nodig had van elk tien afleveringen. Net als fans van de HBO Max-hit zal de schrijver zich dus toch even verslikt hebben in de koffie vanochtend.

Tweede seizoen House of The Dragon is 8 afleveringen

Volgens het doorgaans betrouwbare Deadline zal het tweede seizoen van House of the Dragon uit slechts acht afleveringen bestaan, twee minder dan het eerste seizoen. Ontgoochelend, uiteraard. Maar de woordvoerder van HBO voegde eraan toe dat de inkorting alles te maken heeft met het in kaart brengen van het volledige verhaal, niet met de hoge productiekosten.

Gezien het grote succes van de fantasyreeks zou seizoen 3 intussen zo goed als in de steigers staan. Omwille daarvan moesten er enkele harde beslissingen genomen worden. En blijkbaar zal een groot deel van plot van het tweede naar het derde seizoen verhuizen, waaronder spijtig genoeg ook een grote veldslag.

Net zoals Game of Thrones… Of toch niet?

House of the Dragon wordt met andere woorden gekortwiekt, net zoals het geval was met de laatste seizoenen van Game of Thrones. Maar het goede nieuws is dat HBO dit voornamelijk heeft besloten uit voorzorg van het hele plaatje. Het verhaal van the Dance of the Dragons is namelijk al volledig uitgepend door George R.R. Martin, in tegenstelling tot het beruchte en belabberde einde van Game of Thrones.

Toen kon HBO niet langer op de schrijver van de boeken wachten, met een aflopende sisser als gevolg. Nu hebben de scenaristen en schrijvers van House of the Dragon alle wapens tot hun beschikking om de serie volledig uit te werken, in plaats van seizoen per seizoen. Zouden ze hun lesje hebben geleerd? Opnames voor House of the Dragon beginnen binnenkort. De hitserie zou in de zomer van 2024 op HBO Max verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.