Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Wes Anderson deelt trailer Asteroid City met bizarre cast vol sterren

Als regisseur van absolute pareltjes heeft Wes Anderson nooit verlegen gezeten om de grootste acteurs in Hollywood aan te trekken. Maar de waanzinnige sterrencast van zijn net onthulde film treft alles. Dit is Asteroid City.

In het verleden was Wes Anderson er wel al eens in geslaagd om een indrukwekkend Hollywood-ensemble bij elkaar te krijgen. En zelfs voor zijn eerste film daagden broers Owen en Luke Wilson al op. Van The French Dispatch en The Grand Budapest Hotel tot zijn prille begin met Bottle Rocket; naast de sterrencast van Asteroid City verbleken ze allemaal.

Hoe dan ook zal het moeilijk zijn je niet blind te staren op alle grote namen die aan je voorbijkomen.

De cast van Asteroid City

Het affiche alleen al is om van te smullen. Bioscoopticket aangeschaft? Laat je niet afleiden door de prachtige poster, de film komt op 16 juni 2023 uit.

wes anderson, nieuwe film, asteroid city, tom hanks, scarlett johansson, willem dafoe, bryan cranston
(Afbeelding: Focus Features)

Zoals gebruikelijk krijgt de beminnelijke Jason Schwartzman wederom een rol in de nieuwe film van Wes Anderson. En ook nu mag de acteur aantreden naast enkele grote Hollywood-sterren zijn werk doen. De cast van Asteroid City slaat werkelijk alles. Scarlett Johansson, Adrien Brody, Tom Hanks, Willem Dafoe, Edward Norton, Bryan Cranston en Margot Robbie zijn slechts een kleine greep uit het aanbod.

Vooralsnog is er weinig bekend over het verhaal. Een conventie van jonge sterrenkijkers in een klein fictief dorpje in de Amerikaanse woestijn wordt in 1955 opgeschrikt door gebeurtenissen die de wereld voorgoed veranderen. Aan de titel van de film te raden, zal de potentiële inslag van een asteroïde waarschijnlijk aan de basis van het plot liggen.

Wes Anderson, verras ons!

Toevallig hebben we de impact daarvan op Amsterdam in het verleden al eens onderzocht. Al lijkt het ons sterk dat Wes Anderson met een klassieke apocalyptische film op de proppen komt, het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat de regisseur ons verbaast, getuige de waanzinnige sterrencast van Asteroid City.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.