Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrouwelijke John Wick met Ana de Armas heeft soort van datum

Dat er een vrouwelijke John Wick komt, gespeeld door bondgirl en Blonde-actrice Ana de Armas, schreeuwden we eerder al van de daken. Nu is er een datumindicatie van Ballerina, zoals de film heet.

Het John Wick-universum breidt zich sowieso uit. Zo was er eerder deze week nieuws over de prequel-serie The Continental, een oorsprongsverhaal over hotelmanager Winston Scott. Lees meer over het plot en de datum.

Ballerina met Ana de Armas

Toch kijken we hier vooral uit naar de vrouwelijke John Wick. In Ballerina speelt Ana de Armas een jonge vrouwelijke huurmoordenaar, die snakt naar wraak op de mensen die haar familie hebben vermoord. Klinkt dit verhaal je bekend in de oren? Dan heb je vast de eerste film gezien, waar John Wick na de dood van zijn hond zo’n beetje de hele Russische bevolking van New York uitroeit.

vrouwelijke john wick, ballerina, ana de armas, datum, film, spin-off
Unity Phelan als ballerina in John Wick: Chapter 3 – Parabellum (Afbeelding: Lionsgate)

Het lijkt er sterk op dat het hoofdpersonage in Ballerina dezelfde opleiding als John Wick heeft genoten. In de derde film (spoiler!) kwamen we namelijk te weten dat de huurmoordenaar opgegroeid en getraind is op de planken van een theater, waar ook balletdansers de revue passeren. Of Keanu Reeves ook een rol als John Wick krijgt in de spin-off is nog niet bekend. Hij speelde overigens al eens samen met Ana de Armas in Knock Knock (2015), tevens een film van Lionsgate.

Wanneer verschijnt de vrouwelijke John Wick

Er wordt al een tijd gespeculeerd over de spin-off met Ana de Armas, maar nu kunnen we eindelijk een pin zetten in onze digitale agenda. In een interview met Deadline laat Joe Drake, voorzitter van de Lionsgate Motion Picture Group, nog geen exacte datum los. Wel zegt hij dat Ballerina onderdeel uitmaakt van de line-up van 2024. “Lionsgate gaat Ballerina releasen in het lente- of zomerseizoen van 2024″, zegt hij.

In John Wick John Wick: Chapter 3 – Parabellum was een rol als ballerina weggelegd voor actrice en balletdanseres Unity Phelan. Sierlijke moves en een ruig uiterlijk vol tatoeages, zoiets stellen we ons ook wel voor bij Ana de Armas. De opnames zijn in ieder geval al begonnen, en de actrice zit daardoor onder de blauwe plekken, zegt ze in het bovenstaande interview vanaf 2:48.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.