Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen van de rijkste YouTuber die sowieso miljardair wordt

‘s Werelds rijkste YouTuber is niet Jake Paul. Sorry Jutta Leerdam. Wel is het een beest van een vent, namelijk Jimmy Donaldson aka MrBeast. Hij wordt waarschijnlijk de eerste YouTube-miljardair, al is dat niet zijn doel.

En ja, dan kun je het veroorloven om een video met 3 miljoen dollar aan productiekosten te maken die je slechts 167 duizend dollar oplevert. Komen we straks op terug. Hij begon in 2012 in ieder geval met MineCraft-video’s, maar zocht al snel de extremere weg. Zo liet hij zich ooit 50 uren levend begraven in een doodskist. Nu zet hij extreme experimenten op poten, organiseert hij influencercompetities en maakt hij nog veel meer grote producties. Inmiddels heeft hij 169 miljoen abonnees.

Het vermogen van de rijkste YouTuber MrBeast

Dat je tegenwoordig vrij makkelijk veel geld kunt verdienen op YouTube is geen nieuws meer. Maar MrBeast maakt het wel erg bont. Volgens Forbes verdiende de YouTuber in 2022 in totaal 110 miljoen euro met zijn kanaal, voornamelijk via gesponsorde content en advertenties.

Forbes schatte op basis van zijn inkomsten door de jaren heen en de waarde van zijn merknaam dat zijn vermogen eind 2022 boven de 500 miljoen dollar lag. And still counting, uiteraard. Hiermee is hij ‘s werelds rijkste YouTuber. Er zijn ook bronnen die Jeffree Star en Ryan Kaji rijker inschatten, maar zakentijdschrift Forbes heeft hier daadwerkelijk onderzoek naar gedaan.

Eerste YouTube-miljardair?

Naast YouTube verdient MrBeast ook met TikTok, Instragram en Facebook. Maar er is meer nodig om naast de rijkste YouTouber ook de eerste YouTube-miljardair te worden.

Donaldson is de enige eigenaar van zijn studio, maar wil een klein aandeel verkopen. Als het aan hem ligt, kan 10% van de studio 150 miljoen dollar kosten. Zo’n vette deal zou de studio waarderen op 1,5 miljard dollar, waardoor Donaldson ‘s werelds eerste YouTube-miljardair zou worden, met een belang van 90% ter waarde van 1,4 miljard dollar. “De kans om miljardair te worden is groter als je daar niet je doel van maakt”, zegt ‘s Werelds rijkste YouTuber tegen Forbes. “Richt je gewoon op het maken van een bedrijf dat dope is.”

Video met miljoenen verlies

Dan nog even die YouTube-video die 3 miljoen dollar kostte en slechts 167 duizend dollar opleverde. Tipje van de sluier: trein versus gigantische put. Bekijk het experiment van MrBeast hieronder.

Check ook het vermogen van ‘s werelds rijkste bedelaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.