Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds rijkste bedelaar schooit bizar vermogen bij elkaar

Een man uit India, bekend als de rijkste bedelaar ter wereld, nadert een vermogen van omgerekend 1 miljoen euro. Op dit moment heeft Bharat Jain, zoals de slimme geldvrager heet, een vermogen van 792 duizend euro bij elkaar geschooid. Dat meldt onder meer Financial Express op basis van nieuwsartikelen in lokale Indiase media.

De ene bedelaar is de andere niet. Je hebt de mensen die alle beetjes bij elkaar schrapen voor dat shotje heroïne. Er zijn thuislozen die aan lager wal zijn geraakt. Politieke vluchtelingen. En zo kunnen we nog even doorgaan. De meeste mensen die om geld vragen, hebben daar ook alle reden toe. We zouden zeggen: geef eens iets aan ze.

‘s Werelds rijkste bedelaar heeft 1 miljoen

Maar mocht je ergens in India, Mumbai om precies te zijn, Bharat Jain tegen het leef lopen, hou je portemonnee dan maar dicht. In totaal heeft hij omgerekend bijna een miljoen euro bij elkaar geschooid.

Bharat Jain brengt zijn dagen geld vragend door op straat. Zijn maandelijkse inkomsten zijn 60.000 tot 75.000 roepies. Omgerekend neemt hij dus tot 800 euro per maand mee naar huis. En voor Indiase begrippen ook nog eens naar een behoorlijk luxe huis. Hij beschikt volgens verschillende bronnen over een appartement met twee slaapkamers. Daarnaast verhuurt hij twee winkels, voor omgerekend 322 euro per maand. Dat zijn enorme inkomsten in het land waar je behoorlijk goedkoop kunt leven.

Van pure armoede tot miljonair

Verschillende lokale media in India weten dat ‘s werelds rijkste bedelaar ooit jaren geleden begon met bedelen, nadat hij in armoede opgroeide. Bharat Jain is vooral te vinden in Nariman Point, het zakendistrict van Mumbai, te herkennen aan de twee hoge torens. Ook bedelt hij veel bij het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus treinstation en sportveld Azad Maidan sportveld.

bharat jain, Nariman Point, Mumbai, rijkste bedelaar ter wereld, miljoen, vermogen
Nariman Point, de plek waar je ‘s werelds rijkste bedelaar tegen het lijf loopt (Afbeelding: Unsplash)

Inmiddels heeft de rijkste bedelaar op aarde twee kinderen, die onderwijs krijgen op een kostschool. Naar verluidt besteedt hij 10 tot 12 uren per dag aan bedelen, ondanks het advies van zijn familie om hiermee te stoppen.

Ieder zo zijn eerste baantje. Check ook de eerste bijbaantjes van de meest vermogende mensen op aarde.

Hindustan TimesFinancial ExpressWealthNew York Post

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.