Pim Jansen
Pim Jansen Design 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Milla Sofia is nieuw bikini-wonder Insta, maar vingers verraden haar

Milla Sofia is de nieuwste bikini-sensatie van Instagrgram. Ze post aan de lopende band foto’s in bikini en verzamelde in korte tijd duizenden volgers. Maar als je goed kijkt naar haar vingers… Juist, we hebben hier weer eens te maken met die vermaledijde kunstmatige intelligentie.

Op Manners kom je geen Instagram-babes tegen. Die laten we in hun waarde op social media. Voor Milla Sofia maken we een uitzondering. Deze zogenaamd 19-jarige schoonheid uit Finland mag dan de harten stelen van mannen en vrouwen wereldwijd, ze is geschapen door AI en dus een niet bestaand persoon.

AI schaapt nieuw bikini-fenomeen op Instagram

Op Manners zwoegen we al jaren voor een paar duizend Instagram-volgers erbij. Maar het kan zo veel simpeler. Laat een slim AI-programma de ultieme bikini-babe samenstellen en de volgers stromen vanzelf binnen. Neemt niet weg dat kunstmatige intelligentie nog steeds niet met vingers overweg kan.

Milla Sofia draagt louter lingerie of een bikini, loopt op catwalks en viert 24/7 vakantie. Alles klopt, totdat je dus inzoomt op haar handen. Zal ongetwijfeld een kwestie van tijd zijn voordat AI dit ook in de vingers heeft.

Op naar Weird Science

Misschien is de volgende stap dichtbij: een mens naar keuze ontwerpen, in het geval van veel mannen een bikini-babe, en die uitprinten als levensechte robot. En dat doet ons dan weer terugdenken aan de heerlijke cultfilm Weird Science (1985). Ja, regisseur en scriptschrijver John Hughes was zijn tijd ver vooruit.

Het plot: in de jaren 80 creëren twee slimme maar sociaal niet vaardige nerds de ‘ideale vrouw’. Door haar leren ze hoe ze mensen moeten manipuleren, populairder bij de meisjes kunnen worden en wraak kunnen nemen op de pestkoppen. De film is voor 2,99 euro te streamen via Google Play, Amazon Prim, Apple TV en Youtube.

Kunstmatige intelligentie en vingers

Dat kunstmatige intelligentie nog moeite heeft met handen, wat best opmerkelijk is, zagen we ook al tijdens dit akelig realistische AI-feestje. Lees op haar eigen website meer over bikini-fenomeen Milla Sofia, die ze ongetwijfeld niet met haar eigen vingers heeft getypt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.