Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Blood Origin: Netflix onthult epische trailer voor nieuwe The Witcher-serie

Maak kennis met een nieuwe trailer en de cast van The Witcher: Blood Origin, een ambitieuze prequel die zich 1200 jaar voor de reguliere Netflix-serie afspeelt.

Met The Witcher heeft Netflix eindelijk na meerdere pogingen een eigen prestigieuze fantasy-serie in handen. De geliefde Henry Cavill is Geralt of Rivia.

Controverse rondom The Witcher

Na het succes van de eerste seizoenen kondigde de streamingdienst dan ook meteen meerdere spin-offs aan. Zo kun je nu al een animatiefilm van The Witcher streamen op Netflix: Nightmare of the Wolf.

Alles ging dus relatief goed, naast wat klachten van fans over de manier waarop de serie de boeken adapteert. Tot eerder deze maand. Vanuit het niks kwam het nieuws naar buiten dat Henry Cavill stopt als Geralt of Rivia. Een complete exit: de Superman-acteur is klaar met The Witcher.

Netflix heeft al een nieuwe Geralt gevonden voor het vierde seizoen van de serie, in de vorm van Liam Hemsworth. Het broertje van Chris ‘Thor’ Hemsworth. Fans zijn, geheel voorspelbaar, woedend. Sterker nog, een petitie om de schrijvers van de serie te ontslaan en Cavill terug te brengen ging afgelopen week door het dak.

Netflix dropt trailer voor prequel

Dat gaat niet gebeuren, maar gelukkig zijn er ook nog andere The Witcher-projecten om naar uit te kijken. Spin-offs waar Henry Cavill überhaupt niet in zou zitten. Netflix sust boze fans nu dan ook met een nieuwe trailer voor The Witcher: Blood Origin.

Dat is een miniserie die zich 1200 jaar voor de reguliere serie afspeelt. Geen Yennefer, Ciri of Geralt dus. Toch is Blood Origin verplichte kost voor fans, want de show zal een verhaal vertellen dat verloren is gegaan in de geschiedenis: de creatie van het eerste prototype Witcher en de gebeurtenissen die leidden tot de cruciale Conjunction of the Spheres, toen de werelden van monsters, mannen en elven samensmolten tot één.

De cast van The Witcher: Blood Origin

De cast van The Witcher: Blood Origin bestaat voornamelijk uit drie personages. Laurence O’Fuarain (Vikings) speelt Fjall, geboren in een clan van krijgers die gezworen hebben om hun koning te beschermen. Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) is Scían, de allerlaatste van haar nomadische stam van zwaard-elfen.

Tot slot hebben we dan nog Sophia Brown (Giri/Haji) als Éile, een elitestrijder die haar clan en positie als voogd van de koningin verliet om een nomadische muzikant te worden; een grootse afrekening dwingt haar echter om terug te keren naar de weg van het mes in haar zoektocht naar wraak en verlossing.

Het klinkt allemaal even mysterieus als episch. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten: alle afleveringen van The Witcher: Blood Origin zijn vanaf 25 december op Netflix te streamen. Hopelijk weet de show de vieze nasmaak van het vertrek van Henry Cavill effectief weg te spoelen!

Beter dan Netflix: de top 10 beste oorlogsfilms op Pathé Thuis

Netflix trailer The Witcher: Blood Origin
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.