Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 18 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze 12 acteurs vochten met Pedro Pascal om rol The Last of Us

Ondanks dat we nog maar één aflevering van de HBO Max-serie achter de kiezen hebben, durven we The Last of Us nu al een één van de grootste smaakmakers van 2023 te noemen. En niet in het minst dankzij een ijzersterke Pedro Pascal. Maar wist je dat er nog twaalf andere beroemde Hollywood-acteurs vochten om de rol van Joel?

Pedro Pascal is de laatste tijd evenmin weg te slaan van het grote als het kleine scherm. Na de hoofdrol te scoren in de Star Wars-serie The Mandalorian, waarvan het derde seizoen bijna op Disney+ verschijnt, mocht de Narcos-ster ook de ‘viral‘ jas van Joel Miller aantrekken, het hoofdpersonage van The Last of Us.

Inmiddels kan bijna niemand zich een andere acteur inbeelden in de hoofdrol van de HBO Max-hit. Maar niet eens zo heel lang geleden, moest Pedro Pascal de strijd om de felbegeerde rol aangaan met twaalf andere beroemde Hollywood-sterren die ook in overweging werden genomen door HBO Max.

Hollywood-acteurs voor de rol van Pedro Pascal

Onder de ronkende namen die het moesten afleggen tegen Pedro Pascal, bevinden zich volgens IMDb twaalf acteurs die gisteren ongetwijfeld met spijt naar de première van The Last of Us gekeken hebben.

Keanu Reeves

Van The Matrix tot John Wick, Keanu Reeves heeft al heel wat mooie projecten op zijn palmares staan. Maar vanwege zijn drukke schema moest hij bij voorbaat al nee zeggen tegen HBO Max voor de rol van Joel Miller in The Last of Us.

John Wick chapter 5 The Witcher
(Afbeelding: Lionsgate) (Afbeelding: Lionsgate)

Chris Hemsworth

De Marvel-held die Thor vertolkt, heeft uiteraard alle fysieke en mentale capaciteiten die nodig zijn om hordes zombie probleemloos uit de weg te ruimen. Maar helaas moest Chris Hemsworth noodgedwongen de pauzeknop van zijn acteercarrière indrukken na het ontdekken van een verhoogde kans op Alzheimer.

pedro pascal, the last of us, chris hemsworth
(Afbeelding: Centr App)

Hugh Jackman

Post-apocalyptische settings zijn geen probleem voor de Australische acteur. In X-Men: Days of Future Past keerde Hugh Jackman terug als de legendarische Wolverine, in een toekomst waarin mutanten vechten om te overleven van de moorddadige Sentinels. Meer dan waarschijnlijk kon hij de hoofdrol in The Last Of Us niet van Pedro Pascal afsnoepen, aangezien hij aan de zijde van Ryan Reynolds terugkeert als Logan / Wolverine in Deadpool 3.

Pedro pascal, the last of us, hugh jackman
(Afbeelding: Disney)

Michael Fassbender

Michael Fassbender heeft personages gespeeld die net als Joel Miller grote verliezen hebben geleden. Denk aan Magneto in X-Men: Apocalypse. Maar de Duitser stapte in 2019 uit de filmwereld om zijn droom te verwezenlijken en zijn grote passie na te jagen: autoracen.

pedro pascal, last of us, michael fassbender
(Afbeelding: Twentieth Century Fox)

Jon Hamm

Jon Hamm kreeg grote bekendheid na het spelen van Don Draper in de serie Mad Men. Maar inmiddels heeft de concurrent van Pedro Pascal een heel scala aan rollen aan zijn waslijst toegevoegd. In 2017 zagen we hem als bankovervaller in Baby Driver en een van zijn laatste rollen was vice-admiraal Cyclone in Top Gun: Maverick. Met andere woorden had hij geen tijd over voor HBO Max en de hoofdrol in The Last of Us.

pedro pascal, last of us, jon hamm
(Afbeelding: AMC)

Tom Hardy

Tom Hardy heeft al te maken gehad met organismen die het menselijk lichaam kunnen veranderen. In Venom en Venom 2 speelt Hardy de verslaggever Eddie Brock die gastheer wordt van een parasitaire ‘symbiont’ genaamd Venom. En met Mad Max heeft hij tevens apocalyptische ervaring. Maar net als de meeste Hollywood-sterren op dit lijstje heeft Hardy momenteel een hectisch schema. De opnames voor Venom 3 zijn namelijk volop aan de gang.

pedro pascal, last of us, tom hardy
(Afbeelding: Warner Bros.)

Harrison Ford

Van Blade Runner tot Star Wars, Harrison Ford is een meester in catastrofale toekomsten. Maar omdat de Hollywood-legende zich richtte op Indiana Jones and the Dial of Destiny, kon hij Pedro Pascal geen weerwerk bieden in de strijd om de hoofdrol van The Last of Us.

pedro pascal, last of us, harrison ford
(Afbeelding: Lucasfilm)

Gerard Butler

In 300 bewees Gerard Butler dat hij de kracht en vaardigheden bezit die nodig zijn voor een met actie gevulde HBO Max-serie als The Last of Us. Maar de in Schotland geboren acteur brengt dit jaar Extreme Alert uit, waarin hij een commerciële piloot speelt die passagiers in veiligheid moet brengen, nadat zijn vliegtuig door een storm ernstig beschadigd is.

Gerard Butler, the last of us, pedro pascal
(Afbeelding: Open Road Films)

David Harbour

In het laatste seizoen van Stranger Things maakte David Harbour duidelijk dat hij elk vreemd wezen kan verslaan, ongeacht uit welke wereld het komt. Maar Pedro Pascal was toch een maatje te groot, dus kon hij fluiten naar de hoofdrol in de HBO Max-hit The Last of Us.

david harbour, pedro pascal, last of us
(Afbeelding: Netflix)

IMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.