Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden: 78-jarige Harrison Ford is terug als Indiana Jones

Als je dacht dat Jean-Claude Van Damme al te oud was voor zijn rol in een nieuwe actiefilm van Netflix, dan heb je Harrison Ford nog niet als Indiana Jones gezien.

De 78-jarige acteur kennen we niet alleen als Han Solo, maar natuurlijk ook als de avonturier Indiana Jones. Een rol die hij anno 2021 nog steeds speelt, dit keer in Indiana Jones 5.

Indiana Jones 5 van start met topcast

Die film werd al in 2016 aangekondigd, maar is meermaals uitgesteld. Gelukkig is men nu eindelijk begonnen met filmen, met een geplande release voor 2022.

Onlangs werd al de cast aangekondigd. Onder andere Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts) en Boyd Holbrook (Logan) zijn gecast.

Over Logan gesproken: de regie is in handen van James Mangold, die je naast die film ook van Ford v Ferrari kunt kennen. Geen kleine namen dus.

Eerste beelden Harrison Ford

Voor Harrison Ford wordt het de laatste keer dat hij Indiana Jones speelt. Althans, dat zeggen ze nu, je weet maar nooit of er niet weer een zak geld op tafel komt waardoor hij toch het bejaardentehuis weer uitkomt.

Nu het filmen van Indiana Jones 5 is begonnen, zijn ook de onvermijdelijke eerste setfoto’s gelekt. Waaronder het onderstaande beeld, waarop de 78-jarige acteur in zijn iconische Indiana Jones-outfit te zien is. Inclusief mondkapje natuurlijk.

Oplettende Star Wars-fans herkennen de vrouw rechts waarschijnlijk ook. Dat is namelijk Lucasfilm-president Kathleen Kennedy.

Kingdom of the Crystal Skull

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten, maar het wordt interessant om te zien hoe Mangold het afscheid van Indiana Jones vorm gaat geven. Ford speelde al een oudere versie van de avonturier in Kingdom of the Crystal Skull, met relatief matig resultaat. De film scoorde een prima 78 procent op Rotten Tomatoes, maar het was niet de comeback waar men op hoopte.

Die film kun je overigens sinds een paar dagen op Netflix streamen, terwijl je op Indiana Jones 5 wacht. Wordt vervolgd! Check hieronder ook de eerste foto’s van de omgeving waarin Indian Jones 5 deels gefilmd wordt.

CS

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.