Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jun 2021
Leestijd: 5 minuten

Nieuw op Netflix: deze 14 grote (bioscoop)films kun je nu streamen

Netflix moest eind vorige maand afscheid nemen van een hoop topfilms. Gelukkig komen daar weer een hoop nieuwe blockbusters voor in de plaats die je vanaf kun kunt streamen.

Nieuwe films op Netflix

We zetten veertien aanraders voor je op een rijtje. Van pure horror tot het beste dat DC te bieden heeft: deze topfilms stream je vanaf nu op Netflix.

Joker

We beginnen met één van de beste ‘superheldenfilms’ van de afgelopen jaren. Zolang HBO Max nog niet in Nederland beschikbaar is, profiteert Netflix hier nog eventjes van het beste dat Warner Bros. te bieden heeft. Joaquin Phoenix als de schurk der schurken behoort zeker tot die buitencategorie. Dijk van een drama.

Pet Sematary

Laten we voorop stellen dat Pet Sematary helaas niet één van de betere Stephen King-verfilmingen is. En dat zijn er een hoop. Voor de horrorfan is de film echter desalniettemin een filmavondje waard. Louis trekt met zijn gezin naar een landelijk huis. Daar komen ze al snel in aanraking met een mysterieuze begraafplaats voor huisdieren. Heerlijk ouderwets griezelen.

Mother!

Over horror gesproken: Mother! is een ondergewaardeerde film van Darren Aronofsky. Niet zo gek, want met films als The Fighter, Requiem for a Dream en Black Swan ligt de lat hoog. Jennifer Lawrence en Javier Bardem spelen een stel dat een vredig en gelukkig leven leidt. Het zou echter geen horror worden als er niet onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen en daar verandering in brengen.

The Girl on the Train

We blijven even in de thriller-hoek hangen. Één van de meest populaire boeken uit dat genre staat nu in filmvorm op Netflix! De door Emily Blunt gespeelde Rachel neemt elke dag de trein naar Manhattan. De gescheiden vrouw ziet vanuit de trein vaak het gelukkige koppel, Scott en Megan. De perfecte liefde, zo lijkt het aan de buitenkant. Tot Megan opeens verdwijnt en Rachel verzeild raakt in een mysterieus complot.

Blood and Bone

Met Blood and Bone is Netflix een behapbare (90 minuten) vechtfilm rijker. Isaiah Bone komt door zijn criminele verleden terecht in een levensgevaarlijk ondergronds vechtcircuit in Los Angeles. Hij heeft maar één doel: afrekenen met de leider van een gangsterbende. Regels zijn er niet, de bloederige wetten maak je zelf. Verstand op nul en genieten maar.

Focus

Focus had de mega-blockbuster van 2015 moeten worden, maar wist daar helaas niet in te slagen. Nu, zes jaar later (help!) kun je de actiekomedie nog een tweede kans geven. De misdaadfilm gaat over Nicky (Will Smith), een meester-oplichter die in Jess (Margot Robbie) een getalenteerde leerlinge heeft gevonden. Drie jaar nadat hun wegen scheidden lopen ze elkaar alsnog tegen het lijf. Klein probleem: ze hebben allebei hetzelfde doelwit: de schatrijke eigenaar van een F1-team. Geen Oscar-materiaal, maar oh zo vermakelijk.

Four Brothers

Netflix serveert deze maand ook een heerlijke misdaadfilm in de vorm van Four Brothers. Vier mannen keren terug naar het criminele circuit van Detroit met één pittige missie: de moord op hun adoptiemoeder wreken. Dat is echter minder makkelijk dan ze dachten. Met Mark ‘Marky Mark’ Wahlberg!

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Na het eerste deel gaan de avonturen van Indiana Jones ook verder op Netflix. Niet met één van de originele films, maar met het deel uit 2008: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Harrison Ford is ondertussen op leeftijd, maar dat houdt hem niet tegen om ook tijdens de Koude Oorlog op schatten te jagen. Dit keer met een jonge protegé als hulpje en de Sovjets als geduchte concurrenten.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Hopelijk heeft Robert Downey Jr. na zijn afscheid als Iron Man weer tijd voor Sherlock Holmes. Want damn, ook anno 2021 zijn de avonturen die hij als de iconische detective beleefde uiterst vermakelijk. Het tweede deel is nu op Netflix te streamen. Dit keer moeten Sherlock en Watson het mysterie rondom de dood van een Oostenrijkse kroonprins ontrafelen.

Blow

Johnny Depp speelt George Jung, de zoon van een arme familie. Hij ziet een uitweg in de handel in drugs, een avontuur in Californië die hem niet alleen een hoop geld maar ook een enkeltje richting de gevangenis oplevert. Voor hem de springplank naar een nog lucratievere handel, de wereld van cocaïne. Ondergewaardeerde misdaadfilm met een degelijke 7.6 op IMDb!

Shutter Island

Netflix moest eind vorige maand afscheid nemen van een hoop topfilms, maar maakt dat nu gelukkig goed met een hoop nieuwe toppers. Zoals Shutter Island, het duizelingwekkende meesterwerk van Martin Scorsese. Het is 1954, en de door Mark Ruffalo en Leonardo DiCaprio gespeelde agenten gaan op zoek naar een ontsnapte moordenares op een eiland. Al snel blijkt niets wat het lijkt.

Troy

Brad Pitt speelt de prins van Troje, die in 119 voor Christus hopeloos verliefd wordt op de koningin van Sparta. Klein detail: zij is al getrouwd met een koning, met een bloederige oorlog tussen de twee koninkrijken als gevolg. Een epische oorlogsfilm en daarmee verplichte kost voor liefhebbers van het genre.

The Ninth Gate

Mede door de controverse rondom regisseur Roman Polanski hebben we het anno 2021 nog maar zelden over The Ninth Gate, een thriller uit 1999 met Johnny Depp in de hoofdrol. Mits je de film van de regisseur los kunt zien is het een achtbaanrit die zeker je tijd waard is. Depp speelt een detective die op zeldzame boeken jaagt. Hij krijgt de opdracht om een satanisch boek op te sporen waarvan maar één authentiek exemplaar bestaat. Het is het begin van een internationale jacht, waarbij moord en de dood hem achtervolgen.

Scary Movie

Het is uiterst gedateerde nostalgie, maar wellicht daardoor juist nog een keertje het aanklikken waard op Netflix. De eerste Scary Movie is nog enigszins degelijk te noemen. Verwacht echter geen hoogdravend pareltje. Deze parodie op bekende Hollywood-films is een gevalletje ‘verstand op nul, popcorn erbij en genieten maar.’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.