Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis breidt motorpark uit na slim lesje onderhandelen

In de nieuwste aflevering van Massa Kassa weer een onvervalst lesje onderhandelen van Peter Gillis. Onze reality-held kocht een 300cc Vespa-scooter, maar niet zonder er eentje gratis bij te regelen.

Als je zijn extreem omvangrijke motorcollectie wel eens hebt gezien, is een scooter niet direct wat je verwacht bij selfmade miljonair Peter Gillis. Zie het dan ook als een noodzakelijk kwaad tijdens zijn vakantie.

Nieuwe Vespa past precies Massa is Kassa-camper

Peter Gillis kocht eerder al een mega-camper van 9,2 meter lang. Niet het voertuig om tijdens vakantie even vlug een baguette mee op te halen bij de plaatselijke bakker. Maar daarvoor heeft de no-nonsense miljonair nu dus een oplossing gevonden.

De 300cc Vespa-scooter past precies in de camper en is er zo in te rijden. “Helmpie passen, en kijken of we er uitkomen met de verkoper”, aldus Peter Gillis, die niets koopt zonder er stevig over te onderhandelen.

Lesje onderhandelen van Peter Gillis

Een normale scooter is voor Peter Gillis overigens kinderspeelgoed. Hij kocht daarom het absolute topmodel van Vespa: de GTS 300. De viertakt eencilinder heeft een slagvolume van 300cc en levert 23,8 pk. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 118 kilometer per uur. De scooter weegt exclusief de Massa is Kassa-ster slechts 158 kilogram.

Peter Gillis, Massa is Kassa, Scooter, Vespa
Vespa GTS Super 300 (Afbeelding: Vespa)

Dan nog het lesje onderhandelen. De scooterdealer vroeg voor de scooter met helm, kettingslot en accessoires 9.750 euro. Maar Peter Gillis was nog niet klaar met shoppen. Nadat Nicol een rondje door de winkel reed op de kinderversie van de Vespa GTS 300, moest deze ook mee. Na een vakkundig staaltje handjeklappen kwamen hij en de verkoper een prijs van 9.400 euro overeen, maar dan wel inclusief die kinderscooter. De les: betaal bij een grote aankoop nooit de gevraagde prijs en regel er iets gratis bij. Bekijk het fragment hier terug.

Over onderhandelen gesproken: dit bespaarde de Massa is Kassa-ster op zijn wagenpark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.