Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt trailer voor brute actiefilm met actieheld Jean-Claude Van Damme

Netflix brengt de Belgische actieheld Jean-Claude Van Damme terug in The Last Mercenary. Een nieuw begin voor de Muscles from Brussels, of een slap aftreksel van Liam Neeson?

Bloodsport, Kickboxer, Hard Target: Jean-Claude Van Damme is een Hollywood-legende. In de jaren tachtig en negentig veroverde de Belg Hollywood met voornamelijk rollen als beroepsvechters, soldaten of politieagenten. Met, uiteraard, zijn iconische split als signature move.

Jean-Claude Van Damme is terug

Sinds de jaren negentig is het vrij stil gebleven rondom de ‘Muscles from Brussels‘. Ja, hij is nog altijd actief als acteur, maar voornamelijk in kleinere doch lucratieve filmprojecten. Van Damme wordt er met zijn zestig jaar ook niet jonger op, maar is nog altijd in topvorm.

Dat bewijst hij met zijn eerste grote rol in jaren, die hij vertolkt in The Last Mercenary. Een Netflix Original. In plaats van de vrij nuchtere actie die de Belg normaal serveert duikt hij voor de streamingdienst in het genre waaraan veel van zijn generatiegenoten goed geld hebben verdiend: de actiekomedie.

The Last Mercenary

Richard Brumère (Van Damme), ook wel bekend als “La Brume”, is een voormalige special agent van de Franse geheime dienst die huurling is geworden. Hij moet weer in actie komen nu de immuniteit die hij 25 jaar eerder voor zijn zoon Archibald kreeg, wordt opgeheven. Een maffia-operatie bedreigt het leven van Archibald. Om hem te redden, zal Richard zijn oude contacten moeten opzoeken, samen moeten werken met een stel roekeloze jongeren en een ongebruikelijke bureaucraat – maar vooral de moed moeten vinden om Archibald te laten weten dat hij zijn vader is.

Dat klinkt als de synopsis voor een vrij simpele actiethriller in de hoek van Taken en ander werk van Liam Neeson, maar regisseur David Charhon gooit er dus een komedie-sausje overheen. Naast Jean-Claude Van Damme bestaat de cast van The Last Mercenary onder andere uit Alban Ivanov, Samir Decazza, Archibald Al Mahmoud, Assa Sylla, Djimo, Patrick Timsit, Éric Judor, Nassim Lyes, Miou-Miou en Valérie Kaprisky.

Actieheld heeft er zin in

Van Damme heeft er in ieder geval zin in: “The Last Mercenary is een ongelooflijk spannend project en stelt me in staat een nieuw genre aan te pakken”, aldus de acteur. “Ik ben altijd al een fan geweest van Jean-Paul Belmondo en ik hoop dat ik de fakkel van actiekomedie op mijn eigen manier over kan nemen. Het script van David Charhon brengt al deze elementen op een zeer succesvolle manier samen: een prachtig verhaal met emotie, veel actie en veel humor. Ik ben ook erg blij om samen te werken met een nieuwe generatie talenten zoals Alban Ivanov, Assa Sylla en Samir Decazza.”

Netflix dropt kersverse trailer

Op 30 juli gaan we ontdekken of Van Damme ook de comedy chops heeft om The Last Mercenary te doen laten slagen. Vanaf dan kun je de actiefilm namelijk streamen op Netflix. Check hieronder de eerste trailer! Oh ja, en scrol vooral nog even verder voor een heerlijke 80’s-stijl poster.

Netflix dropt trailer voor brute actiefilm met actieheld Jean-Claude Van Damme The Last Mercenary
🎖 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.