Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sonos maakt Nederlandse audiofielen blij met nieuwe toevoeging

Goed nieuws voor alle Nederlanders met een Sonos-speaker. De Amerikaanse speakerbouwer gaat Sonos Radio HD naar vijf nieuwe landen brengen, waaronder ook Nederland. Vooral voor audiofielen die voor het allerbeste gaan, is dit een welkome toevoeging.

In de VS en het verenigd Koninkrijk konden gebruikers al enige tijd aan de slag met Sonos Radio HD. Daar komen Canada, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland nu ook bij. Sonos Radio HD is, zoals de naam al doet vermoeden, een verbeterde versie van de standaard streaming-radiodienst. De belangrijkste verschillen zijn dat Radio HD reclamevrij is en een hogere audiokwaliteit biedt.

Sonos Radio HD nu ook in Nederland

De high-definition versie van Sonos Radio laat gebruikers genieten van lossless audio van cd-kwaliteit (16-bits/44,1 kHz FLAC). Door de upgrade biedt deze nu de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten. Maar de betaalde versie van Sonos Radio heeft meer te bieden dan alleen hogere kwaliteit.

Zo kun je met Sonos Radio HD ook nummers overslaan of herhalen. Verder krijg je toegang tot nog meer exclusieve stations, diepgaande content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen. Kortom, heel veel extra luisterplezier, zonder afleiding en in de allerhoogste kwaliteit.

Hogere kwaliteit, meer muziek en minder afleiding

Sonos Radio HD is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland via de S2-app. Een abonnement op deze dienst kun je afsluiten via de site en kost 7,99 euro per maand. Nog niet zeker of deze high-definition versie van de dienst iets voor jou is? Je kunt de dienst eerst een maand gratis proberen.

Sonos Roam review: kleine speaker maakt grote indruk

Naast de introductie van Sonos Radio HD in Nederland heeft het bedrijf ook een nieuw station gelanceerd, genaamd the Lighthouse. Dit is een exclusief en innovatief station van niemand minder dan Brian Eno. Eno is een wereldberoemd producer die samengewerkt heeft met grote namen zoals David Bowie, Coldplay, Talking Heads en U2. Ook componeerde hij de tune voor Windows 95 en wordt hij gezien als de uitvinder van ‘ambient’ muziek. Perfect voor een radiostation dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.