Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Wednesday-ster is Harley Quinn in nieuwe serie over The Joker

Na dertig jaar keerde Christina Ricci terug naar The Addams Family in de Netflix Original Wednesday. Binnenkort voegt ze daar een opvallende rol als niemand minder dan Harley Quinn aan toe, tegenover The Joker.

Christina Ricci is allesbehalve een nieuwkomer in Hollywood. Ze maakte haar filmdebuut voor het grote publiek al op haar negende, en speelde sindsdien in een lange reeks aan grote films. Vooral in de jaren 90 kon je amper om Ricci heen.

Christina Ricci: van Wednesday naar DC

De 42-jarige actrice is altijd blijven acteren, maar je kunt haar rol in megahit Wednesday gerust een comeback noemen, al helemaal bij het grote publiek. De serie van Tim Burton groeide binnen korte tijd uit tot één van de grootste Netflix Originals ooit. Een tweede seizoen is al in de maak.

Voor het zover is, speelt Christina Ricci een andere grote rol, in een andere megafranchise. Die van DC namelijk. De wereld van Batman, Superman en Joker. De schurk wiens relatie met Harley Quinn al meer dan een halve eeuw de basis vormt van vele iconische comics, games en films.

Harley Quinn and The Joker

En, binnenkort ook in de vorm van een audiodrama van Spotify en DC. Christina Ricci gaat namelijk Harley Quinn spelen in Harley Quinn and The Joker: Soundmind, een serie die uit zeven afleveringen bestaat. Voor de duidelijkheid: het gaat dus puur om audio. Ricci gaat de stem van Harley inspreken.

In de aankomende serie speelt ze de iconische rol tegenover Billy Magnussen, die ook een rol speelde in No Time to Die. Ook Bruce Wayne, Batman dus, speelt een rol in het audiodrama, wiens stem vertolkt wordt door Justin Hartley (This is Us). Alle zeven afleveringen van Harley Quinn and The Joker: Soundmind komen op 31 januari in één keer naar Spotify, maar middels de bovenstaande trailer kun je alvast een voorproefje checken.

Bekend verhaal, nieuwe twist

Allemaal leuk en aardig, het klinkt tof, maar waar gaat de Spotify Original over? De streamingdienst schiet ons te hulp met een mysterieuze synopsis, die ernaar hint dat dit een andere Harley wordt dan je gewend bent: “We kennen het oorsprongsverhaal van Harley Quinn – het verhaal waarin ze werd gemanipuleerd om de liefhebbende, gestoorde minnaar van de Joker te worden. Maar wat als er meer aan de hand is? Wat als er een Gotham City is waar Harley The Joker liet geloven dat ze van hem hield, om te krijgen wat ze nodig had?”

Grote namen (en Batman)

Spotify en DC nemen de audiodrama’s in ieder geval net zo serieus als de DC-films en series. Harley Quinn and The Joker: Sound Mind is de tweede serie die voortkomt uit een langdurige samenwerking tussen de streamingdienst en Warner Bros. De eerste was Batman Unburied, geschreven door niemand minder dan David S. Goyer. De scriptschrijver achter onder andere de Batman-films van Christopher Nolan.

Het moge duidelijk zijn dat de audiodrama’s dus geen goedkope uitmelkerij zijn. Aan de betrokken namen gaat het in ieder geval niet liggen. Harley Quinn and The Joker: Sound Mind kun je vanaf 31 januari op Spotify streamen. Nog niet bekend met dit soort audioverhalen? Dan kun je nu al aan de slag met Batman Unburied.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.