Preuts Disney+ onthult de billen van Hugh Jackman en Ryan Reynolds reageert

Al sinds de aankondiging van Disney+ schrijft men dat Netflix zich geen zorgen hoeft te maken. Disney kan toch nooit op elk vlak met zijn grootste concurrent concurreren. Disney+ is immers een streamingdienst voor het hele gezin, zonder bloot, bloed of extreem geweld.

De Grote Muis schuift niet voor niks overgenomen 18+-titels meteen door naar Hulu. De overkoepelende focus van beide streamingdiensten verschilt dus. Disney blijft nou eenmaal Disney.

Disney+ slaat weer toe

Dat zorgde er in de fim Splash zelfs voor dat het bedrijf middels CGI een naakte billenpartij met haar bedekte, en in Hamilton werd het grove taalgebruik aangepakt. Tot de grote ergernis van diehard fans en puristen die films en series gewoon in hun originele staat willen streamen. En terecht.

Toch lijkt er na nog niet eens een jaar verandering te komen in die preutsheid. Sinds de overname van Fox heeft Disney ook de X-Men films in handen. Mondjesmaat verschijnen die superheldenfilms ook op Disney+, en daarbij valt iets op.

X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past staat er namelijk ongecensureerd op. Daarin zijn de billen van Hugh Jackman uitgebreid te zien, zegt James McAvoy vol passie ‘fuck’ en er komt een hoop bloederig geweld in voor. Toch heeft Disney niks geschrapt, bedekt of aangepast.

Een opvallende zet, die ook Hugh Jackman zelf is opgevallen. Op Instagram deelde hij de scène waarin zijn achterwerk te zien is, maar dan wél gecensureerd. Daaronder schrijft de acteur:

“Days of Future Past is de eerste ongecensureerde film op Disney+,” aldus Jackman. Ook Ryan Reynolds kon het (uiteraard) niet laten om te reageren: “Het wordt tijd dat mijn kinderen de waarheid weten.” Doelt de acteur op zijn belabberde rol in X-Men Origins: Wolverine, wilt hij ze de echte billen van Jackman laten zien, of hint hij ernaar dat Deadpool ook naar Disney+ komt?

Dat blijft nog allemaal speculatie, maar laten we erop hopen dat Disney simpelweg het licht heeft gezien. Het bedrijf heeft een prachtige bibliotheek aan films, waarmee het tevens een stuk directer met Netflix zou kunnen concurreren. Dag preutsheid!

Reageer op artikel:
Preuts Disney+ onthult de billen van Hugh Jackman en Ryan Reynolds reageert
Sluiten