Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Keanu Reeves is terug in keiharde trailer John Wick: Chapter 4

Maak kennis met een keiharde eerste trailer voor John Wick: Chapter 4. De cast is uitgebreid met actiehelden waar je U tegen zegt.

John Wick is terug! Fans werden deze week op hun wenken bediend. Eerst dook het nieuws op dat Keanu Reeves waarschijnlijk ook een rol gaat spelen in Ballerina, een spin-off van de John Wick-films met Ana de Armas als dodelijke danseres.

John Wick: Chapter 4

Naast die spin-off en een heuse televisieserie is er nog meer John Wick om naar uit te kijken. Na een video waarin 24 uur werd afgeteld heeft Lionsgate namelijk de eerste volledige trailer voor John Wick: Chapter 4 uitgebracht.

Niet schrikken: het is alweer vier jaar geleden dat John Wick: Chapter 3 – Parabellum uitkwam. Tja, dat is wat de pandemie met je tijdsbesef doet. Aan het einde van die film werd Wick excommunicado verklaard door de High Table, de criminele organisatie waarvoor hij werkte als huurmoordenaar.

Topcast komt in actie

Nu is het tijd voor wraak, uiteraard. Gelukkig heeft Wick een bondgenoot in de vorm van de Bowery King, opnieuw gespeeld door Laurence Fishburne. Hij runt een ondergronds inlichtingennetwerk, vermomd als daklozenopvang.

Ook Lance Reddick en Ian McShane keren terug als respectievelijk Charon en Winston, de conciërge en de manager van het Continental. Verder is de cast aangevuld met drie opvallend grote namen. Bill Skarsgård, de zoon van Andor-ster Stellan Skarsgård, is er bij gekomen en ook actiefilm-legendes Scott Adkins en Donnie Yen zijn aan boord.

Zoals de eerste trailer al direct duidelijk maakt kun je dus een achtbaanrit vol keiharde actie verwachten. Daar zorgt Chad Stahelski wel voor, de voormalig stuntman die aan het roer staat van de John Wick-films.

Keanu Reeves is uit op wraak

De officiële synopsis van de nieuwe film luidt: “John Wick (Keanu Reeves) ontdekt een manier om de High Table te verslaan. Maar voordat hij zijn vrijheid kan verdienen, moet Wick het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.”

John Wick: Chapter 4 staat op de planning voor 24 maart 2023. Dat duurt dus niet zo lang meer. Laten we hopen dat Wick de killstreak van een kleine thriller in 2014 richting megafranchise ook voort kan zetten met een sterke vierde film. Er zijn immers weinig filmreeksen waarvan je kunt zeggen dat de vierde film top was.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.