Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ana de Armas is de vrouwelijke John Wick in nieuwe spin-off

Ana de Armas heeft de hoofdrol in een nieuwe John Wick spin-off gekregen. Ballerina zal zich in hetzelfde universum als de John Wick-films afspelen.

De naam van de up-and-coming Ana de Armas doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. Haar bijrollen in grote Hollywoodproducties zoals Knives Out, No Time to Die en The Gray Man hebben haar wereldwijde naamsbekendheid een aanzienlijk duwtje in de rug gegeven. En dan is er deze week natuurlijk Blonde, waarin ze Marilyn Monroe speelt. Toch mag ze zich met deze rol in de handjes wrijven.

Eerder werd ook al The Continental aangekondigd. Deze prequel-serie komt begin 2023 uit en gaat over de oorsprong van het gelijknamige hotel dat in de films een Zwitserse rol vervult als neutraal terrein voor de criminele onderbuik van de John Wick-wereld. Intussen staan ook de vierde en vijfde film uit de franchise in de steigers.

Ana de Armas in John Wick spin-off Ballerina

In Ballerina zal het de tweede keer zijn dat de Spaanse actrice het scherm niet hoeft te delen met grotere sterren als Daniel Craig en Ryan Gosling. Of Keanu Reeves zijn hoofd zal laten zien in de film is nog niet duidelijk, maar hoe dan ook zullen alle camera’s letterlijk en figuurlijk op haar gericht zijn. De eerste reacties op Blonde, waarin ze Marilyn Monroe speelt, zijn namelijk vrij lauw. En Hollywood staat niet meteen bekend als een oase van geduld.

ana de armas, marilyn monroe, nieuwe films en series, blonde, netflix, september 2022
Ana de Armas als Marilyn Monroe: Zoek de verschillen (Afbeelding: Netflix)

Het plot van Ballerina volgt een jonge vrouwelijke huurmoordenaar die snakt naar wraak op de mensen die haar familie hebben vermoord. Hoe gaat die uitdrukking ook alweer? Iets met de eerste steen werpen? Anyway, klinkt dit verhaal je bekend in de oren? Dan heb je vast de eerste film gezien, waar John Wick na de dood van zijn hond zowat de hele Russische bevolking van New York uitroeit. Heeft Oekraïne nog vrijwilligers nodig?

The continental, john wick
John Wick komt tot rust in The Continental Hotel (Afbeelding: Lionsgate)

Al kunnen we het niet bevestigen, lijkt de kans groot dat het hoofdpersonage van Ballerina dezelfde opleiding als John Wick heeft genoten. In de derde film (spoiler!) kwamen we namelijk te weten dat de huurmoordenaar opgegroeid en getraind is op de planken van een theater waar ook balletdansers de revue passeren. De film zou eind 2023, begin 2024 in de zalen komen.

Ana de Armas in als Marilyn Monroe

Als je meer te weten wil komen over de rol van Ana de Armas in Blonde, raden we je aan dit artikel eens te checken. Dan ben je tenminste van alles op de hoogte wanneer de film op 28 september op Netflix verschijnt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.