Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Televisie 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Films op tv dit weekend: Netflix-hit Daniel Craig, John Wick en meer

Veel topfilms dit weekend. Niet op de streamingdiensten, maar op de ouderwetse lineaire televisie. Check John Wick 3, de grote Netflix-hit van Daniel Craig en meer gratis films op tv.

‘Een nieuwe serie van de makers van Band of Brothers, zeg je? Klinkt cool! Is dat op Netflix?’
‘Nee, op Apple TV.’
‘Oh oké. Maar als ik me abonneer, kan ik ook de nieuwe True Detective zien. Toch?’
‘Nee, die is alleen bij HBO+.’

Films op tv in het weekend van 3 en 4 februari

Elke serie die je tegenwoordig wil kijken, is alleen te zien op een streamingdienst die je niet hebt. De streamingdiensten die je wel hebt, is niks op te zien. Vooruitgang is achteruitgang. Manners geeft daarom bij aanvang van het weekend tips voor films of series die gewoon op de achterhaalde, hopeloos verouderde, maar heerlijk eenvoudige tv zijn te zien.

Mission Impossible – Fallout

Veronica
Zaterdag, 20:00 – 23:00

Bijna 2,5 uur lang rent, springt, vliegt en valt Tom Cruise in deze film uit 2018 door je beeldscherm. Hiervoor gaat hij in Mission Impossible – Fallout de hele aardbol over. Hij gaat van Londen naar Nieuw-Zeeland en van Noorwegen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Geen domme actie, want op IMDB scoort hij een zeer respectabele 7,7. Daarmee is Fallout een van de best beoordeelde films uit de Mission Impossible-reeks. Je ziet hem op zaterdagavond op Veronica.

Knives Out

Veronica
Zaterdag, 21:56 – 0:37

Een van de weinige vlaggenschepen van Netflix die geen baggerschuit bleek te zijn, is deze zaterdag voor het eerst op tv. Knives Out is een moordmysterie uit 2019 waarin het niet zozeer draait om de moord, maar meer om het oplossen van het mysterie. Cluedo, maar dan als film. Daniel Craig speelt een soort Amerikaanse Hector Poirot die bij een kleurrijke familie moet uitvinden wie de steenrijke pater familias heeft vermoord. Familiemoord was nog nooit zo gezellig. Kijken dus. Meteen na Mission Impossible op Veronica.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Veronica
Zondag, 23:04-1:33

Waarom Keanu Reeves als John Wick voor de derde keer ontelbaar veel gasten over de kling jaagt, weten we allang niet meer. Maakt het uit? Nee. Wat uitmaakt, is dat Keanu Reeves meer vechtsporten beheerst dan dat Frans Timmermans talen spreekt. Hij beoefent ze allemaal om zo creatief mogelijk mensen te vermoorden. John Wick is massamoord, maar het is ook kunst. Deel drie komt uit 2019 en was tot op heden alleen op Amazon Prime te zien, maar daar heb je natuurlijk geen abonnement op. Geen punt, want deze zondagavond is John Wick: Chapter 3 – Parabellum de kers op de taart van de films op tv.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.