Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Betere series dan True Detective 4 ga je in 2024 niet snel vinden

Seizoen 4 van True Detective, met onder anderen Jodie Foster in de hoofdrol, belooft een van de beste series van 2024 te worden. Dat voorspelden we al in dit overzichtsartikel en Rotten Tomatoes bevestigt onze vermoedens.

True Detective is een anthologie-serie, waarbij in elk seizoen een andere zaak wordt belicht en andere acteurs acteren. Seizoen 1 (2014), met Matthew McConaughey en Woody Harrelson in de hoofdrol van een verhaal over een 17 jaar durende klopjacht, was een revelatie in het serielandschap. Misschien was de lat hierdoor iets te hoog gelegd, waardoor het tweede en derde seizoen iets tegenvielen. Maar Jodie Foster en Kali Reis brengen de serie terug naar het niveau van tien jaar geleden.

True Detective: Night Country (seizoen 4) op HBO Max

Het vierde seizoen heet voluit True Detective: Night Country en speelt zich af in en rondom een stadje in Alaska, wat een donker en angstaanjagend verhaal oplevert. Op basis van de eerste beelden denk je aan de desolate landschappen, politiekorpsen en boeven in Fargo, maar deze serie heeft een meer sinister karakter.

In True Detective: Night Country breekt de lange en donkere winter aan in Ennis, Alaska. Als acht mannen, die het Tsalal Arctic Research Station bedienen, spoorloos raken, is het aan rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) om te wroeten in de duistere waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs.

100% Rotten Tomatoes voor Jodie Foster en Kali Reis

De serie komt op 15 januari 2024 naar HBO Max, maar professionele filmcritici konden True Detective: Night Country alvast recenseren. Op Rotten Tomatoes heeft dat geleid tot de maximale score van 100 procent. “Perfect acteerwerk van Jodie Foster en Kali Reis in een verhaal rond een donker en onheilspellend stadje in Alaska. Scriptschrijver Issa López heeft echt een verbazingwekkende nieuwe wereld ontwikkeld in het TD-universum. Het beste seizoen sinds het eerste”, aldus Samuel Leggett Jr. van JVS, dat een 10 uit 10 geeft.

Een betere serie dan True Detective night country gaat 2024 niet snel brengen, Jodie Foster
Kali Reis als Evangeline Navarro en Jodie Foster als Liz Danvers (Afbeelding: HBO Max)

“Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan de inheemse culturen van Alaska, wat allemaal bijdraagt aan dat klassieke True Detective-gevoel van halsoverkop in een omgeving geslingerd worden die je niet begrijpt en die jou daar helemaal niet wil hebben”, schrijft Benji Wilson van Daily Telegraph in een recensie met 5 sterren. Bekijk hier het volledige recensieoverzicht.

15 januari 2024

En oordeel straks vooral zelf: True Detective: Night Country is vanaf 15 januari te streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.