Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

The Continental: ambitieuze John Wick-serie gaat verhuizen

Het ambitieuze The Continental, een spin-off van John Wick, gaat verhuizen van streamingdienst. Gelukkig hebben fans een hoop om naar uit te kijken.

Schrik niet: het is alweer meer dan drie jaar geleden dat John Wick: Chapter 3 ‚Äď Parabellum uitkwam. Het voelt voor ons in ieder geval als vorig jaar, maar dat hebben we aan de pandemie te danken.

John Wick 4

Gelukkig hoeven fans niet al te lang meer te wachten op de volgende film. Maart volgend jaar komt namelijk de vierde John Wick uit. Na het explosieve einde van Chapter 3 kan de franchise alle kanten op.

Daar blijft het echter niet bij. Anno 2022 is het transformeren van succesvolle films tot complete cinematic universes de natte droom van elke studiobaas.

Zo is Ballerina al in productie, een spin-off met Ana de Armas in de hoofdrol. Het dodelijke personage werd al kort ge√Įntroduceerd in John Wick: Chapter 3 ‚Äď Parabellum. De regie van de film is in handen van Len Wiseman, die vooral bekend is geworden dankzij de Underwold-franchise.

The Continental: slecht nieuws

Dat is niet de enige spin-off waar fans naar uit kunnen kijken. Het was al bekend dat John Wick ook een eigen televisieserie krijgt, en daarover zijn nu meer details onthuld. De show gaat The Continental heten en zal in 2023 van start gaan op Peacock, in plaats van op Starz, zoals eerder bekend werd gemaakt.

Het slechte nieuws: dat is een streamingdienst die vooralsnog nog niet in Nederland beschikbaar is. Het is onduidelijk of daar tegen die tijd verandering in komt, of dat een andere streamingdienst die hier wél opereert de rechten zal vergaren voor de serie. Peackock pronkt namelijk wel met de exclusieve streamingrechten.

Wel komt volgend jaar SkyShowTime naar Nederland, een streamingdienst die onder andere content van Paramount+ en Peacock heeft. Wie weet zit de Wick-serie daar ook tussen, maar oof de dienst ook op tijd hier lanceert voor de release van de show is maar de vraag. Daar horen we volgend jaar ongetwijfeld meer over.

Prequel over huurmoordenaars-hotel

Maar goed, terug naar The Continental. Dat is tevens de naam van het hotel dat een centrale rol speelt in de John Wick-films. Het is een zogenaamde safe zone voor huurmoordenaars, waar ze elkaar in ieder geval op papier niet aan mogen vallen. Een plek waar het personage van Keanu Reeves regelmatig schuilt in de films. Al is de manager van het hotel, de door Ian McShane gespeelde Winston, daar lang niet altijd blij mee.

Wick overtreedt in de films namelijk regelmatig de regels van het geheimzinnige hotel. Een jongere versie van diezelfde manager speelt ook een belangrijke rol in de televisieserie, dit keer gespeeld door Colin Woodell. The Continental is namelijk een prequel.

We gaan terug naar 1975, waar een jonge Winston het hotel runt in New York. Ook toen verliep dat al niet bepaald soepeltjes: hij zal plannen om het hotel te veroveren moeten dwarsbomen, terwijl zijn verleden hem op de hielen zit.

john wick 4, comic con 2022, trailer
Ian McShane als Winston (Afbeelding: Lionsgate)

Controversi√ęle cast

Naast Woodell bestaat de cast van The Continental onder andere uit Ayomide Adegun, Peter Greene, Mel Gibson, Ben Robson, Hubert Point-Du Jour, Jessica Allain, Mishel Prada en Nhung Kate. Overigens leidde het inschakelen van Mel Gibson al tot enige controverse online, gezien zijn vermeende antisemitisme en problematische uitspraken uit het verleden.

Reken dus niet op meer John Wick en daarmee dus Keanu Reeves, al deden eerder wel geruchten de ronde dat hij een kleine rol gaat spelen in de show. Een cameo is uiteraard een no-brainer. Fans die verwachten dat Reeves de focus van de show zal gaan zijn, zullen bedrogen uitkomen.

The Lord of the Rings en 2023

De regie van de driedelige special event series, zoals Peacock het noemt, is in handen van Albert Hughes (The Book of Eli) en Charlotte Brandstrom. Zij is vooral een opvallende toevoeging, want ze werkt ook aan de peperdure Lord of the Rings-serie van Amazon.

Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar je kunt er vanuit gaan dat The Continental ergens na maart 2023 uit zal gaan komen. Na de derde John Wick-film dus.

De bazin van Peacock heeft er in ieder geval zin in. Ze noemt de show ‚Äúhet streaming-event van het jaar.‚ÄĚ

Polygon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.