Pim Jansen
Pim Jansen Sport 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Taylor Fritz blundert met handtekening op camera Australian Open

De Amerikaanse tennisser Taylor Fritz oogstte per ongeluk hilariteit op Australian Open door na zijn winstpartij een vermeende fallus op de camera te tekenen met een merkstift. Hij verklaarde later dat hij een emoji wilde tekenen.

De Australian Open, een van de vier Grand Slams in het tennis, is afgelopen maandag begonnen en de Nederlanders doen nog volop mee. Vandaag staan er zelfs twee tegenover elkaar; Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Laatstgenoemde won in september 2022 nog van Taylor Fritz, tijdens de Davis Cup tegen Amerika.

Taylor Fritz tekent fallus op camera

Gisteren trok de nummer 9 van de wereld zelf aan het langste eind, tegen Nikoloz Basilashvili. Met 6-4 6-2 4-6 7-5 was de Amerikaan de Georgiër de baas. Een bijzondere partij, want hij sloeg acht aces op een rij. Na het matchpoint zapten veel mensen weg, maar een enkeling zag de Amerikaan nog zijn handtekening op een camera van de Australian Open zetten.

Dat doen meer tennissers, maar Taylor Fritz wilde er ook nog wat bijtekenen, waaruit bleek dat zijn tekentalent het niet haalt bij zijn tennistalent. Krabbelde hij nou echt een fallus boven zijn handtekening?

Social media ging er lekker op. En voor de televisiekijker en het publiek in het stadion van de Australian Open, waar men op een scherm kon meekijken, was het een even hilarisch als awkward moment. Maar na de consternatie kwam Taylor Fritz zelf ook maar even met een verklaring. “Ik wilde een emoji van een slotje tekenen. Daarbij vergat ik dat ik niet kan tekenen.”

Record aan prijzengeld op de Australian Open 2023

Met zijn overwinning in de eerste ronde heeft Taylor Fritz als 750 duizend euro gewonnen. Er is dit jaar een record aan prijzengeld op de Australian Open te verdelen. Lees hier alle bedragen die er te winnen zijn.

Taylor Fritz, handtekening, camera, australian open, fallus, tennis
(Afbeelding: Eurosport)

Bekijk ook de top 10 best betaalde tennissers ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.