Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

The Falcon and The Winter Soldier verslaat WandaVision en breekt record

Afgelopen vrijdag verscheen de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier op Disney+. Deze werd zeer goed ontvangen en is precies waar Marvel-fans op zaten te wachten. Dat blijkt ook wel uit de cijfers. De nieuwe serie breekt namelijk meteen een record en verslaat zo The Mandalorian en WandaVision.

Disney+ heeft bekendgemaakt dat de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier de meest bekeken serie première ooit is op de streamingdienst. Hiermee verslaat de gloednieuwe Marvel-serie The Mandalorian en WandaVision. Deze twee series moeten het nu met zilver en brons doen. The Falcon en zijn vriend The Winter Soldier vlogen beiden voorbij en staat sinds vrijdag op de hoogste trede.

The Falcon and The Winter Soldier breekt record

Marvel-fans hebben dus massaal naar de eerste aflevering gekeken, en ze werden niet teleurgesteld. De nieuwe Disney+-serie krijgt nu al veel lof. Vooral omdat de serie op geen enkele punt onderdoet voor de films. In het verleden waren series vaak wat kleiner qua opzet. Met WandaVision liet Disney+ al zien dat een serie net zo groot kan zijn als een film, en daar doet het nieuwe avontuur van The Falcon en The Winter Soldier nu nog weer een schepje bovenop.

Fans kijken dan ook reikhalzend uit naar de volgende aflevering die aankomende vrijdag gaat verschijnen. Hierin gaan we kennismaken met John Walker en verwachten we ook dat Zemo (de bad guy) zijn gezicht gaat laten zien. Net als in Captain America: Civil War neemt Daniel Brühl deze rol op zich. Een fantastische acteur die de serie ongetwijfeld naar een nog hoger niveau gaat tillen.

Justice League verplettert Marvel met duizelingwekkende IMDb-score

Daar heeft hij overigens nog maar vijf afleveringen de tijd voor. Het eerste seizoen van bestaat namelijk uit zes afleveringen. Dat is dus een stuk minder dan bijvoorbeeld WandaVision. Het eerste seizoen van die serie bestond uit negen afleveringen, al zaten daar ook een aantal korte tussen.

Nog meer Marvel op Disney+

Disney+ heeft de smaak in ieder geval goed te pakken als het gaat om Marvel-series. Na WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier staat namelijk ook de volgende al klaar. Op 11 juni neemt Loki het superhelden-stokje over in de gelijknamige serie. Meer daarover en de eerst trailer, vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.