Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Gezondheid 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Geef je gezondheid een boost met deze unieke honing

Honing is er in allerlei soorten en smaken, maar we hebben nu een wel hele bijzondere nieuwkomer gevonden. Het Nieuw-Zeelandse Bee & Flow brengt hun bijzondere Manuka honing naar Nederland. Deze is totaal niet te vergelijken met de doodgewone tafelhoning die je kent. Maar wat is er dan zo bijzonder aan?

Manuka honing is een nieuwe superfood die bezig is aan een flinke opmars. Deze bijzondere honing komt uit Nieuw-Zeeland en is ook nergens anders te produceren. De nectar die hiervoor gebruikt wordt, is namelijk afkomstig uit de Manuka. Dit is een inheemse struik die in Nieuw-Zeeland groeit. Deze produceert een heerlijke zoete nectar, maar deze is niet alleen geroemd om zijn smaak.

Bee & Flow Manuka: zoet en gezond

Manuka nectar staat vooral bekend om zijn antibacteriële en helende werking. Het goedje wordt dan ook veelvuldig gebruikt door de Maori’s. Niet alleen om hun eten op smaak te brengen, maar dus ook vanwege de gezondheidsvoordelen. Dankzij Bee & Flow kun jij daar nu ook van profiteren. Zij brengen Manuka honing nu ook naar Nederland en het is zeker de moeite waard om een potje in huis te halen.

Bee & Flow Manuka honing 1
De imker aan het werk. (Afbeelding: Bee & Flow)

Bee & Flow Manuka heeft een MGO-raing van 390. Deze waarde geeft de authenticiteit van de Manuka aan. Een hogere score betekent dat de honing van hogere kwaliteit is. Dit is waar je naar op zoek bent als je optimaal wil profiteren van de gezondheidsvoordelen. Zo zorgt de antibacteriële werking van Bee & Flow Manuka ervoor dat je minder kans hebt op virussen en ontstekingen. Ook is het rijk aan antioxidanten en geeft je je een immuunsysteem een boost.

4 gezonde snacks die je na het sporten kunt eten

En dat is nog niet alles. Bee & Flow Manuka is ook op andere manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld als huidverzorging. De honing voedt de huid, geeft onzuiverheden geen kans en gaat huidveroudering tegen. Zo blijft je huid strak en stralend. Je kunt het zelfs gebruiken om kleine wondjes en littekens te verzorgen. Het doodt bacteriën en zorgt voor een versnelling van het herstelproces.

Bijzondere honing met korting

Genoeg reden om een potje Bee & Flow Manuka in je badkamer- of keukenkastje te zetten. Helaas is dit wondermiddel zeker niet goedkoop. Voor een pot van 250 gram betaal je 54,95 euro. Kortom, een pittige prijs voor een zoet goedje. Gelukkig kunnen we wel een beetje korting voor je regelen. Als je de kortingscode ‘WELKOM2021’ gebruikt, betaal je 15% minder.

Meer weten? Kijk dan hier op de website van Bee & Flow.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.