Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man troeft andere Avengers af met speelduur nieuwe film

Een Britse bioscoopketen heeft de vermeende speelduur van Spider-Man: No Way Home verklapt. Hopelijk wordt het een vermakelijke film, want Spidey troeft alle Avengers af met een opvallend lange zit.

De hype rondom Spider-Man: No Way Home is groter dan wie dan ook zag aankomen. Door lange tijd geen trailer uit te brengen hebben Marvel Studios en Sony Pictures haast per ongeluk voor een hypetrain gezorgd op het internet.

Spider-Man: No Way Home

Dat de eerste trailer vervolgens onafgemaakt lekte resulteerde bij beide bedrijven waarschijnlijk voor pure paniek, maar achteraf gezien maakte het de aandacht voor de film alleen maar groter. Met flinke resultaten.

Ongeacht de box office die de film wel of niet gaan scoren, heeft No Way Home namelijk wel al een record in handen. De eerste trailer is de best bekeken Marvel-trailer ooit. Binnen 24 uur werd de video meer bekeken dan die van voormalig recordhouder Avengers: Endgame.

Ook qua mentions op sociale media is Spider-Man: No Way Home de nieuwe koning. Daar blijft het niet bij, want Tom Holland maakt het als Peter Parker ook zijn andere Marvel-collega’s moeilijk.

Laatste trailer Bond-film No Time to Die geschrapt en weer uitgebracht

Speelduur verklapt

Een Britse bioscoop genaamd Cineworld is begonnen met het verkopen van tickets voor de aankomende film. Dat is wel heel erg op tijd, gezien de Marvel-film pas op 16 december (in Nederland) uitkomt.

Normaal kijken we niet van dat soort nieuws op, ware het niet dat diezelfde bioscoop ook de vermeende speelduur van No Way Home heeft bekendgemaakt. De film gaat, als we de bioscoopketen moeten geloven, 150 minuten lang zijn.

Twee uur en dertig minuten dus.

Avengers afgetroefd

Daarmee is het de langste solo-film binnen het Marvel Cinematic Universe. Enkel Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame waren langer. Die duurden respectievelijk 160 en 182 minuten. The Winter Soldier hijgt Spidey met drie minuten minder in de nek.

Voor de statistieken-liefhebbers: No Way Home is met 150 minuten ongeveer 15 tot 25 minuten langer dan de gemiddelde Marvel-film.

Tijd die de film ook zeker nodig gaat hebben, gezien regisseur Jon Watts in het multiverse gaat duiken. Het blik dat in de Disney+ Original Loki al werd geopend.

Juich niet te vroeg

Juich echter niet te vroeg. De (kleine) kans is aanwezig dat de speelduur die Cineworld vermeldt een plaatselijke placeholder is. Een generieke waarde die ingevuld wordt tot ze de officiële speelduur binnen krijgen. Vooral het mooie ronde getal, 150, doet dat vermoeden.

Ach, wat maakt het ook uit: de komende maanden worden hoe dan ook mooie maanden voor Marvel-fans. Met Shang-Chi, Eternals en No Way Home is er een hoop te zien. En ondertussen knalt Marvel Studios ook verder op Disney+ met het verrassend sterke What If…? Heerlijk!

Netflix onthult uniek opgenomen thriller met Jake Gyllenhaal

Cineworld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.