Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Marvel Studios-baas geeft update over toekomst Spider-Man

Na een jaar aan onzekerheid rondom de toekomst van Spider-Man stelt Marvel Studios-baas Kevin Feige fans gerust. De toekomst van Spidey ziet er echter niet gegarandeerd zo uit als fans zouden denken.

Fans van Spider-Man hebben amper een jaar na No Way Home een hoop content om naar uit te kijken. Zo komt dit jaar bijvoorbeeld eindelijk Spider-Man: Across the Spider-Verse uit. De opvolger van wellicht de beste film over Marvel’s iconische superheld: Into the Spider-Verse. Een animatie-pareltje dat een grote invloed heeft gehad op animatiefilms- en series van andere studio’s.

Spider-Man gaat los met series

Ook krijgt Peter Parker eindelijk zijn eigen live-action televisieseries. Hij gaat Daredevil, Loki en andere Marvel-helden achterna op Amazon Prime Video, met zijn eigen cinematic universe. Met Silk: Spider-Society en Spider-Man Noir zijn er al twee shows officieel aangekondigd.

Allemaal tof, maar fans willen uiteraard vooral Tom Holland terugzien op het witte doek. Sony Pictures en Marvel Studios harkten eind 2021 1.9 miljard dollar binnen met No Way Home, dus een vervolg leek onvermijdelijk. Toch was het allesbehalve zeker dat er nog een film zou komen. De rechtenkwesties rondom Spidey gooiden al eerder roet in het eten, en ook Holland zelf heeft er al meermaals naar gehint dat hij allicht klaar is met de rol.

MCU Kevin Feige. Marvel Star Wars
Kevin Feige (Afbeelding: EPA/ETIENNE LAURENT)

Marvel-baas geeft update over films

Gelukkig heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige een update voor hongerige fans. Hij is bezig met een interviews-marathon om de nieuwe Ant-Man te promoten, maar journalisten kunnen het gelukkig niet laten ook naar het lot van Spider-Man te vragen.

Daarover wil het meesterbrein achter het MCU weinig loslaten, maar zijn antwoord is hoe dan ook geruststellend: “Alles wat ik ga zeggen is dat we het verhaal hebben. Daar hebben we grootse ideeën voor, en onze schrijvers zijn nu enkel bezig met schrijven.”

De studio’s staan dus nog rondom de tekentafel, maar het feit dat Feige er indirect op wijst dat er nog een film rondom Spider-Man komt, is al geweldig nieuws. Zeker nu Sony samenwerkt met Amazon voor eigen series en gezien de eerdere pittige onderhandelingen rondom de rol van Tom Holland in het MCU, is het allesbehalve vanzelfsprekend dat Spidey überhaupt mag opduiken in de films van Marvel Studios. De lelijke waarheid blijft nou eenmaal dat Marvel niet de controle heeft over zijn eigen grootste superheld.

En Tom Holland dan?

Tom Holland zei op de rode loper voor No Way Home zelf het volgende over zijn toekomst als Spider-Man: “We behandelden No Way Home allemaal als het einde van een franchise, zou je kunnen stellen,” aldus de jonge acteur.  Waarbij hij ook opmerkte dat als Marvel en Sony hem zouden verleiden om  opnieuw Peter Parker te spelen, het team “het sowieso wat tijd zou geven en zou proberen iets anders te bouwen en de films een andere toon te geven”. Sterker nog, stelde zelf voor om bijvoorbeeld een live-action film over Miles Morales te maken, het hoofdpersonage van Into the Spider-Verse.

spider man no way home, record, runtime, speelduur, zendaya, tom holland
Tom Holland in No Way Home (Afbeelding: Sony)

Multiverse: het kan alle kanten op

Dat Marvel Studios en Sony Pictures op dezelfde voet verder zouden gaan, was en is dus allesbehalve vanzelfsprekend. Gelukkig stelt Feige nu de fans duidelijk gerust: ja, er komt een nieuwe Spider-Man-film. Of Tom Holland er ook in rond zal slingeren, blijft voorlopig echter nog een mysterie. Technisch gezien vroeg Entertainment Weekly letterlijk naar “Tom Holland’s Peter Parker”, maar Feige noemt zelf de acteur niet. De introductie van Kang en het multiverse biedt bovendien eindeloze mogelijkheden om een andere Spider-Man aan fans voor te schotelen.

Feige zelf heeft er in ieder geval zin in: “Ik ben al bijna 23 jaar bij Marvel,” zei de studiobaas in een interview. “Velen van ons zijn al tien jaar of langer bij elkaar. En we doen het alleen maar omdat we zo enthousiast en verliefd zijn op de potentie van wat we in het verschiet hebben. De verhaallijnen die door fase 5 en 6 en uiteindelijk in Avengers: Secret Wars samenvloeien en de mogelijkheden die het multiversum verhaaltechnisch met zich meebrengt… het is een heel nieuw aspect van het MCU.”

PolygonEW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.