Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij deze winkels kun je zeer binnenkort weer een PlayStation 5 bestellen

Goed nieuws voor gamers die nog geen PlayStation 5 hebben, maar daar zo snel mogelijk verandering in willen brengen. Het lijkt er namelijk sterk op dat een nieuwe lading onderweg is naar Nederland. Er is zelfs al bekend bij welke winkels de PS5 binnenkort weer te bestellen is.

De informatie komt van van Techtastic. Sinds de release van de PS5 (vorig jaar november) hebben zij al meerdere malen correct voorspelt waar en wanneer de console weer beschikbaar is. Hopelijk is ook hun volgende voorspelling correct, want de website beweert dat verschillende winkels een flinke lading PlayStation 5 consoles ontvangen hebben.

PlayStation 5-voorraad weer aangevuld

Volgens hun bron hebben NedGame en Game Mania al op 4 februari een nieuwe voorraad binnen gekregen. Eerstgenoemde gaat de 800 ontvangen Disk Editions van de PlayStation 5 verzenden naar openstaande pre-orders. Game Mania heeft een aanzienlijk grotere bestelling ontvangen, namelijk 2500 Disk Editions. Deze lijken vooralsnog ook allemaal naar pre-order te gaan, dus op losse verkoop hoef je nog niet te rekenen.

Playstation 5 uitverkocht? Tesla heeft een peperdure oplossing voor je

Ook Coolblue en Mediamarkt hebben de PlayStation 5 weer op voorraad. De blauwe webwinkel ontving op 5 februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions. Het is nog niet bekend of deze allemaal naar pre-orders gaan, of dat de console ook weer in de webwinkel verschijnt. Bij MediaMarkt hoef je waarschijnlijk niet op de site te kijken, maar in de winkel zelf. Het schijnt dat de tien grootste filialen in Nederland en België op 5 februari bevoorraad zijn. Het gaat hier waarschijnlijk om 20 tot 100 PlayStation 5 consoles per winkel. Deze week kunnen meer Media Markt vestigingen rekenen op een nieuwe voorraad, al zal een groot deel daarvan (mogelijk allemaal) naar pre-orders gaan.

Grootste kans bij Bol.com

En dus is Bol.com nog steeds de beste optie als je geen pre-order hebt staan. De grootste webwinkel van Nederland heeft naar verluidt namelijk 4.000 Disk Editions van de PS5 ontvangen. Omdat de reserveringslijst al zo goed als weggewerkt is, worden waarschijnlijk al deze consoles beschikbaar voor losse verkoop. Dus mocht je een PlayStation 5 willen scoren, laat dan hier je mailadres achter. Je krijgt dan namelijk bericht wanneer de PS5 weer te bestellen is.

PlayStation 5-leverancier onthult hoe lang het PS5-tekort nog gaat duren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.