Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach begint seizoen met record, maar verliest kansloos van dit kanon

Afgelopen zondag begon het dertiende en laatste seizoen van Zondag met Lubach. De satirische nieuwsshow schoot uit de startblokken. Arjen Lubach pakte Mark Rutte stevig aan en liet ons kennis maken met het broertje van Thierry Baudet. Een recept voor succes, want dit leverde een kijkcijferrecord op.

2,3 miljoen mensen zagen afgelopen zondag hoe Arjen Lubach het huidig vaccinatieplan onder de loep nam, het GVD-journaal onthulde en met een kritisch oog naar de tuig-bestrijding keek. Zoveel kijkers wist Zondag met Lubach nog nooit te trekken. Het vorige kijkcijferrecord stond op 2,1 miljoen kijkers. Dit aantal werd eind vorig jaar behaald in het twaalfde seizoen.

Persoonlijk kijkcijferrecord

Zo wordt nog maar weer eens duidelijk hoe ongekend populair Zondag met Lubach tegenwoordig is. Zeker in deze tijden is het goed om een satirische nieuwsshow te hebben die waar nodig de vinger op de zere plek legt. Zo bleek ook afgelopen zondag toen Arjen Lubach wat beter ging kijken naar de manier waarop ‘tuig’ aangepakt wordt in Nederland. Keihard straffen is de gekozen strategie. Veel Nederlanders vinden dat volledig terecht en dus scoort Mark Rutte punten. Helaas is dat onterecht, want het is vooral voor de bühne en niet per se de beste oplossing. Meer daarover, lees je hier.

Lubach deelt in Op1 sneer uit aan alle avondklok-negerende tafelgasten

Mede door dit item kent het dertiende seizoen van Zondag met Lubach een topstart, maar qua kijkcijfers moest de satirische nieuwsshow toch genoegen nemen met een derde plek. Op zondag waren er namelijk twee programma’s die het nog beter deden. Op plek twee vinden we het NOS Journaal met 3,36 miljoen kijkers. Normaliter is dit de nummer één, maar de NPO heeft één kijkcijferkanon op zondag waar echt niemand tegenop kan. Zelf het journaal en Zondag met Lubach niet.

Zondag met Lubach verliest van Heel Holland Bakt

We hebben het dan natuurlijk over Heel Holland Bakt. De show waarin onbekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in een bakwedstrijd trok afgelopen weekend 3,5 miljoen kijkers. Mede dankzij de presentatie van André van Duin en het gezellige juryduo Janny en Robèrt is dit hét feel good programma van de Nederlandse televisie. Daar kan zelfs Zondag met Lubach niks tegen beginnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.