Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach deelt in Op1 sneer uit aan alle avondklok-negerende tafelgasten

Morgenavond is het dan eindelijk weer zover. De comeback van Zondag met Lubach. Na een korte winterstop keert de satirische nieuwsshow weer terug op de buis. Om ervoor te zorgen dat iedereen daarvan op de hoogte is, was Arjen Lubach gisteren te gast bij Op1. Niet fysiek aan tafel, maar via een livestream. Iets wat volgens hem ook de anderen eens zouden moeten doen.

Arjen Lubach was om verschillende redenen niet fysiek aanwezig in de studio. Zo zit zijn been nog steeds in het gips, maar dat is niet de reden die hij zelf nog even wilde benoemen. Zo haalde hij vooral de avondklok aan: “Het is onnodig om tijdens de avondklok mijn programma te komen verkopen en te laten zien dat ik het wel waard ben om naar buiten te mogen”, aldus Arjen Lubach.

Zure blik bij andere Op1 tafelgasten

De gasten die wel aan tafel zaten (onder andere Imca Marina, Lilianne Ploumen en René Mioch) werden ondertussen in beeld genomen en zaten er wat beteuterd bij. Arjen Lubach deed er vervolgens nog een schepje bovenop door daar aan toe te voegen: “Dat is meteen om iedereen in de studio een slecht gevoel te geven.” Dit deed hij overigens overduidelijk met een knipoog, maar deze opmerking komt niet zomaar uit de lucht valen.

De 10 best bekeken Zondag met Lubach-items van 2020

De laatste weken was er behoorlijk wat kritiek op de talkshows waar iedere avond weer de nodige gasten aanschuiven. We zitten in een lockdown en er is een avondklok, maar bij Op1 en Jinek kan iedereen nog rustig langskomen. Aan de ene kant is dit natuurlijk belangrijk omdat er hier gesproken wordt over maatschappelijke vraagstukken. De talkshows hebben dus wel degelijk een belangrijke functie, maar de vraag is of dit niet in een andere vorm zou kunnen.

Lof voor Lubach

Arjen Lubach kon ook vanuit zijn eigen woonkamer prima zijn verhaal doen. De presentator was namelijk aanwezig om te vertellen over het nieuwe en tevens laatste seizoen van Zondag met Lubach. Er staat dit keer namelijk een thema centraal. Meer daarover lees je hier. Een goed verhaal, maar ondertussen ging het op Twitter vooral over zijn eerste woorden. Arjen Lubach kreeg behoorlijk wat lof voor zijn scherpe opening en dat hij een voorbeeld is voor andere bekende Nederlanders die uitgenodigd worden door talkshows.

Overigens is niet iedereen fan van Arjen Lubach

Nog één siezoen

Aankomende zondag begint het laatste seizoen van Zondag met Lubach, dus zorg dat je televisie om 21:15 op NPO 3 staat. Om alvast in de stemming te komen heeft Arjen Lubach al een kleine teaser op YouTube gedeeld, bekijk ‘em hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.