Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Overname: wordt James Bond de volgende Marvel-held?

No Time to Die is opnieuw uitgesteld. Als alles mee zit komt de film in oktober uit, anderhalf jaar later dan de bedoeling was. De opvolger van Daniel Craig wordt er niet jonger op, sponsors willen dat delen van de film opnieuw worden opgenomen en de studio achter de film raakt elke maand minstens een miljoen kwijt.

Oftewel, een pittige situatie. Daarbij helpt het ook niet dat MGM het financieel überhaupt al zwaar had. Ook zonder pandemie en Bond-film die op de plank blijft liggen. Netflix en Apple zagen naar verluidt in het najaar van 2020 dan ook hun kans schoon. Ze boden megabedragen voor de rechten om No Time to Die één jaar op hun streamingdienst aan te mogen bieden.

MGM: veel meer dan James Bond

MGM bleef echter weigeren, en wilde de hoofdprijs. Sterker nog, het bedrijf heeft liever dat je de hele studio overneemt. MGM staat volgens experts te koop, met een geschat prijskaartje van 5.5 miljard dollar. Maar goed, dan heb je ook wat: alle Bond-films, Rocky, The Hobbit en een barrage aan filmklassiekers. De catalogus van de studio bestaat uit meer dan vierduizend titels. Denk ook aan populaire shows als Shark Tank en Vikings, of de filmklassieker The Wizard of Oz.

Mooie opvulling voor een streamingdienst dus, en, content voor het hele gezin. Oftewel, de perfecte match voor Disney+ dus. En laat dat nou precies de partij zijn die volgens insiders interesse heeft in het redden van MGM.

‘Disney staat vooraan in de rij’

Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat MGM adviseurs heeft ingehuurd om een mogelijke verkoop als optie te verkennen. Nu meldt de doorgaans zeer goed ingelichte Daniel Richtman via zijn Patreon dat Disney vooraan de rij staaat.

Na het daverende succes van Disney+ zou het een logische zet zijn. Na de 70 miljard dollar die de Grote Muis voor Fox betaalde lijkt 5.5 miljard een schijntje. Plus: na het Marvel Cinematic Universe kan Disney waarschijnlijk op een vergelijkbare manier de James Bond-franchise uitmelken. Al is een toekomst zonder Daniel Craig wel een lastige factor.

Voor nu blijft het enkel bij gissen naar wat Disney met MGM van plan is. We hebben het tenslotte nog steeds over geruchten. Betrouwbare geruchten, maar toch. Neem dit nieuws voorlopig met een gezonde korrel zout, terwijl we op meer updates wachten.

Top 10: Dit wordt de volgende James Bond volgens bookmakers

Daniel Richtman

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.