Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 9 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

150 miljoen steentjes: LEGO-fans breken wereldrecord met immens bouwwerk

Een groep van vijftig fervente LEGO-fans heeft een record gebroken. Zij bouwden samen in drie jaar ‘s werelds grootste LEGO-bouwwerk. Op het YouTube-kanaal van Guinness World Records krijgen we een voorproefje.

We lichten op Manners regelmatig toffe LEGO-sets voor volwassenen uit. Bouwwerken waar je heel wat avondklok-avonden mee zoet bent. Je hebt echter altijd wel een aantal diehard fans die hun LEGO-creaties naar een hoger niveau tillen. Het toppunt? Een Lord of the Rings-diorama dat letterlijk een nieuw record heeft gevestigd.

Record: grootste LEGO-bouwwerk ooit

Het The Guiness Book of World Records heeft namelijk officieel ‘s werelds grootste LEGO-bouwwerk gecertificeerd. Het record is dit jaar gebroken door een team van vijftig designers, die samen met meer dan 150 miljoen plastic steentjes Middle-earth hebben nagebouwd. Van het iconische Black Gate uit de films tot de Pelennor Fields: het aantal herkenbare details lijkt eindeloos.

Daar deed het team maar liefst drie jaar over. Maar goed, dan heb je ook wat. In de onderstaande fly-over video krijg je een uitgebreide tocht door hun immense bouwwerk. Er in het echt omheen lopen zit er voorlopig helaas nog even niet in. Het resulterende record-landschap staat namelijk in Shenzhen, China.

Op tijd voor Lord of the Rings

Zie je het zelf wel zitten om dit record te breken? Als je nu begint met bouwen, dan ben je hopelijk klaar tegen de tijd dat de nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon uitkomt. Daar wordt op dit moment namelijk hard aan gewerkt. Overigens is die televisieserie zelf ook goed voor een record: het wordt de duurste serie ooit. Zelfs Game of Thrones verbleekt erbij. Onlangs werd de setting van de show onthuld: duizenden jaren voor de films.

8 uitdagende LEGO-sets als antwoord op de avondklok

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.