Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt een van grootste hits uit 2022 al na één seizoen

Een van de meest succesvolle series van het afgelopen jaar krijgt een abrupt en onverwachts einde. Netflix heeft namelijk besloten al na één seizoen de stekker te trekken uit de mysterieuze thrillerserie 1899. Waarom?

De ambitieuze, meertalige reeks werd nochtans uitvoerig bekeken over de hele wereld. In de eerste week na release vond 1899 probleemloos de weg naar de top tien van meest bekeken series op Netflix. Alleen het recordverslindende Wednesday kon de boot vol gelukzoekende immigranten afhouden.

In slechts vier dagen klom 1899 naar de tweede stek met meer dan 80 miljoen gestreamde uren wereldwijd. Best een puike prestatie, gezien het gebrek aan een echte sterrencast. Bovendien kon de serie veel betere cijfers voorleggen dan andere Netflix Originals van hetzelfde genre die wel een vervolg kregen (The Sandman bijvoorbeeld).

Waarom cancelt Netflix 1899?

Netflix heeft nog geen bericht de wereld ingestuurd met een officiële aankondiging van de schrapping, laat staan een verklaring. Maar helaas kunnen we met zekerheid vaststellen dat de scripts van het voorziene tweede en derde seizoen van 1899 nooit het licht van een filmset zullen zien. Dat lieten de Duitse makers teleurgesteld weten op Instagram.

“Met pijn in het hart moeten moeten we jullie vertellen dat 1899 niet vernieuwd zal worden. We hadden graag deze reis afgerond met een tweede en een derde seizoen zoals bij Dark het geval was. Maar soms lopen de dingen niet als gepland. Dat is het leven. We beseffen dat we hiermee miljoenen fans teleurstellen, maar we willen iedereen vanuit de bodem van ons hart bedanken voor dit fantastische avontuur.”

Ook acteur Lucas Lynggaard Tonnesen maakte intussen zijn ongenoegen bekend over de annulering en laat verstaan dat de volledige cast er kapot van is.

Waarom Netflix 1899 definitief van de programmering haalt is niet bekend, maar anderzijds is het ook geen raadsel. In de docu Making 1899 die je hier kan bekijken, wordt heel snel duidelijk dat de serie een resem revolutionaire technologieën gebruikte voor de prijzige opnames. De kans is groot dat Netflix beseft heeft dat het prijskaartje van 1899 niet opweegt tegen het succes van de mysterieuze reeks. Voor fans is er echter nog een klein sprankeltje hoop op een vervolg.

Via de link hierboven kun je een petitie tekenen om ervoor te zorgen dat 1899 niet in de vergeetput beland. Hoe dan ook heeft Netflix genoeg plaats voor de opnames in de voormalige legerbasis die de streamgigant tot hypermoderne filmstudio wil ombouwen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.