Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

3 presidentiële sneakers van Zelensky voor een heroïsche stijl

Een held, wat president van Oekraïne Volodymyr Zelensky in de ogen van de meeste wereldburgers is, heeft automatisch een heroïsche stijl. Zijn sneakers en wandelschoenen onderstrepen dat.

We hoeven hopelijk niet uit te leggen waarom Zelenskyy TIME Person of the Year 2022 is geworden. Hij staat symbool voor het complete Oekraïense volk, dat zich kenmerkt door moed, daadkracht en veerkracht.

De sneakers van Volodymyr Zelensky

Stijl is wel het laatste waar je aan denkt in een oorlog en totaal ondergeschikt aan wat dan ook. Anderzijds straalt een president in ruige kleren meer strijdvaardigheid uit dan een hansworst in pak. De onderstaande sneakers maken zijn heroïsche stijl compleet.

New Balance x JJJJound 900v3z

Te beginnen met een paar sneakers waarmee Zylensky laat zien dat hij tussen alle ellende door wel degelijk oog heeft voor detail. Deze collab van New Balance en het exclusieve designbureau JJJJound is namelijk behoorlijk gewild onder sneakerfreaks.

Bij resellers als StockX betaal je op het moment van schrijven tussen de 356 en 647 euro voor deze presidentiële sneakers.

Saucony Shadow 5000

Een heroïsche stijl hoeft niet per se duur te zijn, zo onderstreepte Zylensky tijdens de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne (24 augustus) in 2022. Hij droeg een legergroen paar Saucony Shadow 5000.

Zelensky, sneakers, saucony shadow 5000
(Afbeelding: ANP)
Zelensky, sneakers, saucony shadow 5000 of 6000
(Afbeelding: Saucony)

Het zou overigens ook een paar Saucony Shadow 6000 kunnen zijn, het verschil is lastig te spotten op deze foto. Je koopt de sneakers in ieder geval voor 130 euro (de 5000) of 150 euro (de 6000).

Lowa Innox Pro Lo

Dan nog de sneakers die Zelensky afgelopen maand droeg tijdens zijn bezoek aan Joe Biden in Washington DC. Of beter gezegd: wandelschoenen. De Amerikaanse president, strak in pak met bijbehorende lakschoenen, zag zijn collega uit Oekraïne aan komen lopen op een paar Lowa Innox Pro Lo. Ruige outdoorstijl, comfortabel en geschikt voor alle ondergronden, inclusief het tapijt van het Witte Huis.

Zelensky, sneakers, lowa, joe biden
(Afbeelding: ANP)

Je koopt de wandelschoenen voor 139 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.