Felix Decavel
Felix Decavel Entertainment 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De meest gestreamde Spotify-artiest ooit en wat hij ermee verdient

Niet Taylor Swift, Drake of Harry Styles, maar Bad Bunny is al voor het derde jaar op rij de meest gestreamde artiest op Spotify. Sterker nog, de Puerto Ricaanse zanger mag zich nu ook de recordhouder noemen van het muziekplatform met de meeste streams ooit in een jaar.

Ondanks dat reggaeton in de Lage Landen nog aan populariteit moet winnen, is het muziekgenre in andere delen van de wereld big business. In Latijns-Amerika kun je bijvoorbeeld geen kroeg of club binnen of buiten strompelen zonder de ritmische reggaeton-deuntjes in de heupen te hebben. We spreken uit ervaring: je kan er gewoonweg niet aan ontsnappen. Ook al zijn je heupen van hout gemaakt (helaas spreken we ook hier uit ervaring).

Het nummer van Bad Bunny hierboven – Me Porto Bonito – was het vierde meest beluisterde nummer van het jaar op Spotify. En Un Verano Sin Ti nam zelfs de gouden plak in ontvangst. Geen enkel album werd dit jaar grijzer gedraaid. En al zeker in Mexico, waar het gros van zijn streams vandaan komt.

Bad Bunny en Brad Pitt

Had je Bad Bunny nog niet aan je afspeellijst op Spotify toegevoegd? Toch kan het zijn dat je de ogen van de Puerto Ricaanse zanger al eens bent tegengekomen in de trein. In Bullet Train was hij namelijk een van de huurmoordenaars die het met Brad Pitt aan de stok kreeg.

Maar zijn fortuin heeft de artiest wel degelijk te danken aan zijn muziek en de bedragen die hij daarvoor vangt op Spotify.

Dit verdiende Bad Bunny in 2022 aan Spotify-streams

In totaal versierde de schelle stem van Bad Bunny meer dan 20 miljard (!) streams in 2022. Daarmee mag hij zich niet alleen de meest beluisterde artiest van het jaar noemen, maar ook de artiest met de meeste streams ooit in één jaar.

Ter vergelijking: toen Bad Bunny ook aan het einde van 2021 de meest beluisterende artiest bleek, kwam hij ‘slechts’ tot 9 miljard streams. Een waanzinnige verdubbeling dus van een cijfer dat op zich al voldoende was voor de eerste plek. Niet slecht voor iemand die zes jaar geleden nog vakken vulde in de supermarkt. En het heeft hem ook geen windeieren gelegd.

In dit artikel kon je al lezen dat muzikanten op Spotify ongeveer 3,50 euro per duizend streams verdienen. Op basis van die gegevens kunnen we besluiten dat Bad Bunny rond de 70 miljoen euro heeft verdiend met zijn ruim 20 miljard streams in 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.