Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Avengers: Endgame-regisseurs verlaten megaproject bij Netflix

Marvel-veteranen Joe en Anthony Russo hebben hun ambitieuze Netflix-project verlaten. Magic: The Gathering krijgt een nieuw team.

De Russo-broers hebben na Winter Soldier, Infinity War en Endgame een duidelijke stempel op het Marvel Cinematic Universe gedrukt. Hoewel Joe en Anthony Russo ooit graag terug willen keren, gaan ze de komende tijd vooral met andere projecten aan de slag.

Russo-broers x Netflix

Waaronder een reeks grote projecten voor Netflix. Zo kwam op die streamingdienst vorig jaar hun oorlogsfilm Mosul uit, over de Slag om Mosul. Daarnaast werken ze aan een grote nieuwe spionage-franchise voor de streamingdienst, genaamd The Gray Man. De eerste film, met Ryan Gosling en Chris Evans in de hoofdrol, moet één van de duurste Netflix Originals ooit gaan worden.

Ondanks dat de set stilgelegd moest worden vanwege de pandemie loopt de productie van The Gray Man op rolletjes. Dat kun je helaas niet zeggen voor elk project waar de Russo-broers voor Netflix aan werken.

Magic: The Gathering

De Marvel-veteranen hebben namelijk een langverwachte Original verlaten. Dan hebben we het over de adaptatie van het kaartspel Magic: The Gathering. Al in juni 2019 werd het aangekondigd dat Joe en Anthony Russo het al decennia populaire kaartspel om gaan toveren tot een ambitieuze fantasy-serie. Toen sprak men al van een potentiële nieuwe megafranchise voor de streamingdienst.

Daar kun je ‘gingen’ van maken. Hollywood-vakblad Deadline weet namelijk te melden dat de gebroeders Russo al een tijdje geleden het project hebben verlaten. Er wordt geen reden gegeven, maar de journalist in kwestie weet wel te melden dat het allemaal op een vriendelijke wijze is gebeurd. Geen ruzie dus, althans, niet dat men naar de buitenwereld toe wil geven.

Fans van het kaartspel hoeven zich geen zorgen te maken. Netflix heeft de touwtjes overgegeven aan Jeff Kline, die eerder al de animatieserie Transformers: Prime afleverde. Hij is een animatie-veteraan met vele grote series op zijn naam.

Avengers-regisseur haalt in video uit naar Marvel-sterren

Creatieve input en nieuw team

Hij is de Russo’s ondanks hun vertrek dankbaar: “Ik ben de Russo’s dankbaar dat ze me in de wereld van Magic: the Gathering hebben gebracht – in het bijzonder tijdens een diner in een van hun favoriete restaurants in Cleveland. Magic is een van die zeldzame intellectuele eigendommen met zo’n enorme bron aan mythologie dat kiezen al het halve werk is”, aldus de animatie-veteraan.

“Iedereen die aan de serie werkt, begrijpt hoe geliefd dit universum is – en voelt zowel de opwinding als de enorme druk die gepaard gaat met het vertalen van Magic via verschillende media.”

Ook Netflix heeft op het nieuws gereageerd: “Hoewel de Russo Brothers niet langer deel uitmaken van de animatieserie, hebben hun passie voor de game in combinatie met hun vroege creatieve perspectief en input ons geholpen om het project vorm te geven tot iets waar we geloven dat fans van de game en degenen die nieuw zijn in het ‘Gathering Universe‘ zullen genieten van de serie en ontdekken wat miljoenen fans over de hele wereld de afgelopen 25 jaar al hebben geweten”, aldus de streamingdienst.

Netflix Magic the gathering russo
Het kaartspel (Afbeelding: Ryan Quintal / Unsplash)

Nog langer wachten

Daarin zit meteen het goede nieuws: qua concept en eerste stappen hebben de Russo’s dus wel al hun steentje bijgedragen. Zeker gezien het grote aantal projecten dat ze op hun hooivork hebben genomen is doorgaan met een franchise als The Gray Man dan dan wellicht überhaupt effectiever.

Verder is er nog niks over een eventuele releasedatum bekend. Maar zeker nu het project van creatief team is gewisseld zal het nog lang duren. Met een aankondiging in juni 2019 maakt dat het een lange geduldsoefening voor de fans. Ach, ze wachten al 25 jaar, zullen we maar zeggen.

Bruce Willis gebruikt deepfakes om niet meer te hoeven acteren

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.