Mosul: Netflix dropt trailer voor oorlogsfilm van Avengers-regisseurs

Maak kennis met de eerste brute trailer voor Mosul, een oorlogsfilm voor Netflix van de regisseurs achter Avengers: Endgame.

Joe en Anthony Russo hebben sinds Avengers: Endgame niet stilgezeten. Als producenten zijn ze bezig met een flink aantal projecten, vaak in samenwerking met acteurs die ook een belangrijke rol speelden in de Avengers-films die ze hebben geregisseerd. Denk aan Tom Holland in Cherry, maar ook Chris Hemsworth in Extraction.

Mosul: oorlogsfilm op Netflix

Op 26 november leveren ze nog een spectaculaire film af voor Netflix: Mosul. Een oorlogsfilm en actie-thriller. De regie is in handen van Matthew Michael Carnahan, de schrijver achter films als World War Z, Deepwater Horizon en The Kingdom. Met Mosul maakt hij zijn regiedebuut.

De Netflix Original vertelt het waargebeurde verhaal van een groepje Irakese mannen die besluiten om terug te vechten tegen ISIS.

Toen ISIS hun huizen, hun families en hun stad innam, vocht een groep mannen om alles terug te krijgen. Nadat de onervaren Iraakse politieagent Kawa (Adam Bessa) is gered van een schrijnend vuurgevecht door het elite Nineveh SWAT-team, wordt hij snel opgenomen in het geïmproviseerde squadron, een bende van tien wapenbroeders onder leiding van de wijze majoor Jasem (Suhail Dabbach).

Altijd onder constante dreiging van aanvallen, begint de gespecialiseerde eenheid aan een gevaarlijke guerrillaoperatie, vastbesloten om een vijandelijke basis weg te vagen en de orde in het wetteloze gebied te herstellen.

Lokale talenten

Voor de cast hebben Joe en Anthony Russo dit keer niet een blik met Marvel-sterren opengetrokken. De cast bestaat vooral uit lokale talenten, waaronder Waheed Elgadi en Hayat Kamillem, om een zo authentiek mogelijk verhaal neer te zetten.

Dat moest ook wel, want Mosul is geheel in het Arabisch opgenomen. Check hieronder de eerste brute trailer. Een ding is duidelijk: Netflix heeft potentieel een pareltje in handen. Laten we hopen dat deze oorlogsfilm net zoals Extraction in de roos schiet. Op naar 26 november!

💣Check: Valley of Tears: HBO deelt trailer voor keiharde oorlogsserie

Mosul oorlogsfilm Netflix
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Mosul: Netflix dropt trailer voor oorlogsfilm van Avengers-regisseurs
Sluiten