Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Avengers: Endgame-regisseurs en Netflix werken aan megaproject

Dat de film Avengers: Endgame onvoorstelbaar succesvol is gebleken, zal je niet zijn ontgaan. De meeste fans zijn lyrisch over het afsluitende deel en dat vertaalt zich in bijzondere goede box office cijfers. Voor de regisseurs Joe en Anthony Russo smaakt dat succes naar meer en dat komt er. Samen met Netflix werken ze aan een megaproject, Magic: The Gathering genaamd.

Magic: the Gathering op Netflix

De naam Magic: The Gathering klinkt je wellicht bekend in de oren. Het is de naam van het populaire kaartspel, dat je vroeger misschien speelde op de middelbare school. Dat uitgebreide spel is de inspiratiebron voor het nieuwe Netflix-project van de Russo Brothers. Volgens betrouwbare filmbronnen gaat het om een megaproject in de vorm van een serie. Magic: The Gathering wordt geen live-action serie, maar een animatieserie. Centraal in de Netflix-serie staan de Planeswalkers, helden en schurken uit Magic the Gathering.

avengers endgame, netflix, regisseurs, magic the gathering

Passie-project van de Russo brothers

Netflix onthult nog geen details. Zo is het nog onduidelijk hoeveel afleveringen het eerste seizoen van de animatieserie zal krijgen. Wel is duidelijk dat de gebroeders Russo tot op het bot gemotiveerd zijn. “We zijn al sinds het begin enorme fans en spelers van Magic: The Gathering, dus de kans om deze verhalen tot leven te brengen middels animatie is echt een waar passie-project voor ons”, zeggen ze in een statement. Iedereen die Avengers: Endgame heeft gezien, de film die ongekend hoog scoort op Rotten Tomatoes, zal watertandend uitkijken naar de serie Magic: The Gathering op Netflix.

Dat het een groot project is, wordt ook duidelijk als we kijken naar de namen die erbij zijn betrokken. Zo zijn Henry Gilroy (Star Wars: The Clone Wars) en Jose Molina (The Tick) aangetrokken als show runners. Een andere opvallende naam is die van de animatiestudio achter Rick and Morty, Berdel Entertainment. Ook zij leveren een belangrijke bijdrage aan het prestigieuze project. Ondanks de bevestiging van de plannen van Netflix heeft men nog geen releasedatum genoemd.

De records van Avengers: Endgame

Lees hier meer over de records die de Russo brothers met Avengers: Endgame gebroken hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame-regisseurs en Netflix werken aan megaproject
Sluiten