Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Avengers-regisseurs schakelen droomteam in voor duurste Netflix-film

Onlangs onthulde Netflix zijn top 10 best bekeken films ooit. Daarbij viel vooral op dat blockbusters met grote namen in de hoofdrollen weten te scoren. Krijgt The Grey Man hetzelfde voor elkaar?

Een nieuw mega-project van de streamingdienst volgt exact dat recept. Netflix heeft namelijk zijn duurste film ooit aangekondigd: een spionage-thriller genaamd The Grey Man, met een budget van maar liefst 200 miljoen dollar.

Netflix en The Grey Man

De film is gebaseerd op de The Gray Man-boeken van Mark Greaney. Die boeken gaan over Court Gentry, een huurmoordenaar en voormalig CIA-agent.

Ryan Gosling neemt die rol op zich, tegenover Chris Evans als een CIA-agent die de opdracht krijgt om met hem af te rekenen.

Ook wat de regisseurs achter dit project betreft gaat Netflix voor grote namen. The Grey Man wordt namelijk door niemand minder dan Joe en Anthony Russo geregisseerd, de regisseurs achter onder andere Avengers: Endgame.

Franchises gezocht

Dat is de meest lucratieve film ooit. Netflix hoopt met The Grey Man een nieuwe franchise op te kunnen bouwen. De James Bond van Netflix. De boekenserie bestaat uit meer dan tien boeken, dus er is genoeg bronmateriaal voor een langlopende filmreeks.

“Het is de bedoeling dat de film kan concurreren met elke bioscoop-blockbuster. Het mogen werken met Gosling en Evans is als een droom voor ons. Het idee is om een franchise te creëren en een heel universum uit te bouwen, met Ryan in het middelpunt. We hebben allemaal getekend voor de eerste film, en die moet echt geweldig worden om ons naar de tweede film te leiden ‘, aldus Joe Russo tegenover Deadline.

De lat ligt dus hoog. Zeer hoog. De nieuwe film maakt deel uit van de grotere ambities van Netflix om het type big-budget franchises te creëren, zoals Marvel’s superheldenfilms of Universal’s Fast and Furious-films, die de afgelopen jaren de bioscopen zijn gaan domineren.

Co-CEO Reed Hastings zei onlangs niet voor niks tegenover investeerders dat Netflix “absoluut gefocust is op het creëren van franchises”. Het scoren van The Old Guard is in ieder geval al een mooi begin.

Er is nog geen releasedatum voor The Grey Man bekendgemaakt. Wel weten we dat de productie ergens begin volgend jaar van start zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Reageer op artikel:
Avengers-regisseurs schakelen droomteam in voor duurste Netflix-film
Sluiten