Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

The Mutants: Marvel Studios geeft MCU-toekomst van X-Men vorm

Je kunt het je anno 2021 haast niet voorstellen, maar Marvel had het rondom de eeuwwiseling moeilijk, erg moeilijk. De stripgigant verkocht de filmrechten voor een flink aantal personages om een faillissement te voorkomen. Daardoor kon Sony Pictures voor een schijntje met Spider-Man aan de slag, en 20th Century Fox met de X-Men.

Een beslissing die toen het bedrijf redde, maar waar Disney en Marvel nu veel last van hebben. We herinneren ons allemaal nog het gedoe rondom Spider-Man van een paar jaar geleden.

X-Men is terug bij Marvel

We hebben überhaupt geluk dat Sony met Marvel Studios samen wilde werken. Anders was Peter Parker nooit opgedoken in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Terwijl Spider-Man de meest iconische superheld uit de geschiedenis van Marvel is.

Absurd. Gelukkig is Disney gestaag het tij aan het keren. Met de overname van onder andere 20th Century Fox heeft het bedrijf namelijk de filmrechten voor Deadpool, de Fantastic Four en de X-Men terug. Ryan Reynolds is al druk bezig met Deadpool 3, een film die volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige gewoon 18+ wordt. Gelukkig.

Geen Disney-sausje dus. Een MCU-debuut van de X-Men is dan ook onvermijdelijk. Voor Marvel is het een fantastische kans om de iconische superhelden te rebooten en de talloze epische verhaallijnen uit de comics te verfilmen. Een Avengers versus X-Men film bijvoorbeeld. Fans zijn al aan het kwijlen.

M.O.D.O.K.: Marvel onthult trailer voor absurde serie over schurk

The Mutants

Nu de Fantastic Four-film is aangekondigd is het slechts een kwestie van tijd tot we gaan ontdekken hoe de X-Men geïntroduceerd gaan worden in het MCU. Tot dan moeten we het met geruchten, leaks en speculatie doen.

Op dat vlak is er een interessante update. Meerdere bronnen beweren deze week namelijk dat Kevin Feige een X-Men-film genaamd The Mutants aan het ontwikkelen is. Die film dient als een reboot van de X-Men, en daarmee een introductie van de helden in het MCU.

Feige teast al een tijdje X-Men’s MCU-debuut door bijvoorbeeld meerdere malen de mutanten en de  Fantastic Four te noemen tijdens het Marvel Studios-panel voor Comic-Con International: San Diego in 2019. Sindsdien is al officieel bekendgemaakt dat Spider-Man-regisseur Jon Watts een Fantastic Four-film gaat maken, maar rondom de X-Men is het stil gebleven.

Weinig details en WandaVision

Het slechte nieuws? Veel meer is niet bekend. Dat Kevin Feige aan een X-Men-reboot werkt hadden wij ook wel kunnen raden, en de werktitel The Mutants is ook niet bijster origineel. Voor diehard fans van de mutanten is het echter een veelbelovend stukje nieuws.

Hopelijk kunnen zij binnenkort op een officiële aankondiging rekenen. Nu we al bijna twee jaar geen MCU-film hebben gekregen zal Feige echter geen haast hebben. In de tussentijd lijkt men met series als WandaVision al op subtiele wijze een basis te leggen voor de introductie van de X-Men. Althans, subtiel, we hebben letterlijk een X-Men-personage in WandaVision gezien.

Houd Disney+ dus vooral goed in de gaten. Juist nu de bioscoopwereld op zijn gat ligt wordt de rol van Marvel’s series daar nog belangrijker. Wordt vervolgd! Neem tot we officieel meer weten vooral dit soort nieuws met een flinke korrel zout.

Plottwist: Zack Snyder’s Justice League komt ook naar Nederland

The Illuminerdi

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.