Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Marvel-bad guy onthult zichzelf (en het is een ware legende)

Spider-Man is de eerste Marvel-superheld die de multiverse is ingedoken, maar hij is zeker niet de laatste. Spoedig zullen ook andere helden zijn voorbeeld volgen, waaronder Doctor Strange en Ant-Man. Laatstgenoemde weet nu ook wie één van zijn vijand gaat worden in dit realiteit ontwrichtende avontuur. Niemand minder dan Bill Murray.

Dat Bill Murray zijn opwachting gaat maken in Ant-Man and the Wasp: Quantumania was al bekend. Welke rol de legendarische acteur zou gaan krijgen, was dat nog niet. Daar kwam onlangs echter verandering in toen Bill Murray te gast was bij Eli Manning. In diens show ging het over Paul Rudd (die verkozen werd tot knapste man ter wereld), maar uiteraard ook over Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Bill Murray maakt Marvel-debuut als bad guy

Zo vroeg Eli Manning over welke superkrachten Bill Murray straks gaat beschikken. Hierop kwam een indirect antwoord, maar wel eentje waardoor we nagenoeg zeker weten welke rol Murray straks gaat spelen. De voormalig Ghostbuster reageerde namelijk met: “My power is, I’m a bad guy” (Mijn kracht is dat ik een slechterik ben).

Ant-Man and the Wasp- Quantumania Bill Murray Marvel BadGuy
Bill Murray (links) samen met Marvel-collega Benicio Del Toro (Afbeelding: EPA / Ian Langsdon)

De vraag is nu alleen nog welke bad guy Bill Murray gaat spelen. Wat we wel weten is dat hij niet de grote slechterik gaat spelen. Dat gaat namelijk Kang The Conqueror worden. Marvel-fans die de Loki-serie gezien hebben, weten dat hij gespeeld wordt door Jonathan Majors. Dit is zeker een slechterik om in de gaten te houden, want Kang schijnt min of meer de nieuwe Thanos te gaan worden.

Geen Kang, maar Krylar

Leuk voor Jonathan Majors, maar welke rol is er dan weggelegd voor Bill Murray? Volgens geruchten is dat de rol van Krylar. Mocht je deze slechterik niet kennen, dan is dat niets iets om je voor te schamen. Krylar dook slechts eenmaal op in een comic book (The Incredible Hulk #156 uit 1972 om precies te zien). Veel is er dus niet over hem bekend, behalve dat hij een duistere wetenschapper is.

Marvel filmmarathon: dit is de juiste volgorde om alle films te kijken

Het gebrek aan geschiedenis is een voordeel voor Bill Murray. Hij heeft hierdoor meer dan genoeg ruimte om het karakter Krylar naar zijn hand te zetten. Iets wat je deze ervaren rot wel kan toevertrouwen. Bill Murray’s palmares puilt uit met grote films. Van Groundhog Day tot Space Jam en natuurlijk Ghostbusters. Daar komt nu dus ook een Marvel-film bij.

Releasedatum Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Dat Marvel-debuut laat nog wel even op zich wachten. Ant-Man and the Wasp: Quantumania staat momenteel gepland voor 28 juli 2023. Benieuwd welke Marvel-films en -series er al in 2022 gaan verschijnen, klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.