Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 13 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

2022 wordt een prima Marvel-jaar: alle films en series op een rij

Ben jij Marvel-fan en kun je niet wachten op nieuw materiaal? Met deze Marvel-films en series kom je volop aan je trekken in 2022.

Marvel verwent ons met de ene na de andere nieuwe release. En daar zijn we blij mee, want er zit eigenlijk nooit bagger tussen. Met redelijke tot zeer goede IMDb-scores (bij Eternals kijken we even de andere kant op) is onze tijd in elk geval goed besteed. 2022 wordt voor fans van het superheldengenre niet zo episch als voor Star Wars-fans, maar er verschijnt genoeg.

Marvel-releases in 2022: alle films en series op een rij

Nieuwe Marvel-films kunnen we gewoon weer in de bioscoop kijken (zolang corona het toelaat) en Marvel-series kijken we lekker thuis of onderweg op. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement op Disney+.

Marvel-films 2022

Deze nieuwe films zitten in de Marvel-pijplijn.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 mei 2022)

De eigenaardige dokter, gespeeld door Benedict Cumberbatch, komt terug in deze spetterende actiefilm. Behalve dat het om een sequel gaat van de in 2016 uitgekomen film Doctor Strange gaat, is er nog niet veel bekend over het plot.

Thor: Love and Thunder (8 juli 2022)

Deze vierde film uit de Thor-reeks speelt zich af na de gebeurtenissen uit Thor: Ragnarok (2017). Goed nieuws: de beeldschone Natalie Portman kruipt weer in de huid van Jane Foster.

Black Panther: Wakanda Forever (11 november 2022)

Een vervolg op de kaskraker Black Panther (2018). Helaas zonder Chadwick Boseman, die in augustus 2020 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Het karakter T’Challa wordt uit respect voor Boseman niet door iemand anders gespeeld. De rest van de oude crew is wel aanwezig en dat belooft weer een spektakelstuk te worden
in het koninkrijk Wakanda.

Marvel-series in 2022

Deze Marvel-series komen eraan.

Ms. Marvel (exacte datum nog niet bekend)

Een compleet nieuwe Marvel-serie die draait om Kamala. Deze superheldin komt uit New Jersey en ontdekt dat ze beschikt over polymorfe krachten. Ze kan dus verschillende gedaantes aannemen. Net zoals Mystique uit X-men. Ergens in 2022 op Disney+, maar de datum is nog niet bekend.

She-Hulk (exacte datum nog niet bekend)

Een uit de kluiten gewassen groene krachtpatser, maar dan vrouwelijk? Marvel brengt ons in 2022 She-Hulk. Bruce Banner doet trouwens ook gezellig mee als de mannelijke Hulk.

Special

Dan zijn we er nog niet. Eind 2022 mogen we ons opmaken voor een Marvel special, te bekijken op Disney+.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (november 2022)

Star-Lord, Drax, Mantis en Groot beleven een aantal pittige avonturen in deze unieke special.

Marvel introduceert eerste homoseksuele superheld (en zijn gezin)

Lees hier meer over de ontwikkelingen van het MCU.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.