Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het oordeel van kappers: houdt kabinet Rutte IV zich aan de regels?

Het was van tevoren al het het gesprek van de dag. Hoe zit het met de kapsels van de koning en het nieuwe kabinet? Kappers hebben op dit moment geen inkomsten, en het zou een extra trap in het gezicht zijn als de nieuwe bewindslieden met keurig geknipte koppies zouden aantreden voor de bordesfoto.

De beëdiging van kabinet-Rutte IV is dan ook onder een vergrootglas gevolgd door kappersbond ANKO.

Kappersbond ANKO ‘blij’ met nieuw kabinet

Kappersbond ANKO is blij dat de nieuwe bewindslieden vandaag niet op het bordes stonden met vers geknipte en geföhnde kapsels. De bond had een van hun leden, een saloneigenares uit Almere, gevraagd met deskundige blik naar de hoofden van het nieuwe kabinet te kijken. Waren het inderdaad “corona-coupes” of hadden sommige bewindslieden toch stiekem een kapper bezocht, ondanks de lockdown?

kapsels, kappers, corona coupe, koning, kabinet, rutte
Kabinet Rutte IV (Afbeelding: ANP)

Kapster Angela uit Almere: “Het viel me erg mee. We konden goed zien dat de kapsels niet professioneel waren geföhnd. En ook waren hier en daar uitgroeiinkjes te zien”. De kappersbranche had de nieuwe ploeg van bewindslieden eerder al opgeroepen niet met vers geknipte en geföhnde kapsels op het bordes te gaan staan, nu kapsalons allemaal dicht moeten blijven. “Dat zou een heel slecht signaal zijn naar de kappers”, zei een woordvoerder van brancheorganisatie ANKO vorige week. Het nieuwe kabinet heeft zich hiermee bij voorbaat al aan een afspraak gehouden, en dat is tegenwoordig best bijzonder te noemen.

‘Kappers nog maar 3,5 week dicht’

Volgens de Almeerse kapster moet wel worden bedacht dat de kappers in deze lockdown nu ‘pas’ 3,5 week dicht zijn. “Als we al twee maanden in een lockdown hadden gezeten, hadden ze er wel anders bij gestaan. Nu zag het er nog redelijk geknipt uit.”

kapsels, kappers, corona coupe, koning, kabinet, rutte, bordes
De officiële bordesfoto (Afbeelding: ANP)

Een woordvoerster van de ANKO zegt blij te zijn met deze “steunbetuiging” aan de kappers. “Het laat zien dat momenteel niemand recht heeft op een goed geknipt kapsel, ook het nieuwe kabinet niet.”

Coole kapsels waarbij geen kapper nodig is

Mochten de kappers nog langer dichtblijven, dan vanuit ons nog een paar tips voor het nieuwe kabinet. Check deze vijf beroemde kapsels waarvoor helemaal geen kapper nodig is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.