Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay onthult exclusieve Max Verstappen-deal: dit kun je verwachten

De nieuwe eigenaar van de Formule 1-uitzendrechten, Nordic Entertainment Group, laat er geen gras over groeien. Het Zweedse bedrijf kondigt een exclusieve samenwerking aan met Jos en Max Verstappen. Dit betekent dat Viaplay-klanten straks kunnen rekenen op content die je nergens anders gaat vinden.

Volgens NENT Group President en CEO Anders Jensen zijn Viaplay en Verstappen een ideale match. Beiden streven ernaar om de dominantste te zijn in hun werkveld. Max Verstappen op de baan en Viaplay op het gebied van alle media die daarbij hoort. Anders Jensen wil met deze deal de sport naar een nog hoger niveau brengen en kijkt uit naar de intensieve samenwerking met de volgens hem “talentvolle en uiterst charismatische superster.”

Max Verstappen positief over Viaplay

Ook Max Verstappen heeft er zin in: “Ik kijk echt uit naar deze samenwerking met Viaplay, zeker omdat onze ambities om de beste in ons vak te zijn overeenkomen.” De kersverse wereldkampioen stelt ook meteen de Nederlandse Formule 1-fans gerust. De switch van Ziggo naar Viaplay zal wennen zijn, maar zeker niet nadelig. “Viaplay is misschien nieuw voor de Nederlandse kijkers, maar de streamingsdienst heeft in het buitenland zijn voetsporen inmiddels verdiend. Het is fantastisch dat we een grote groep fans kunnen trakteren op unieke content die we samen gaan maken,” aldus Max Verstappen.

ViaPlay onthult de prijzen: dit bedrag betalen Formule 1-fans in 2022

Wat die unieke content precies gaat zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van de NENT Group, ligt een klein tipje van de sluier op. Zo heeft hij het over unieke toegang tot rijders en analyses van grote sterren als Jos Verstappen, Mika Hakkinen en David Coulthard. Vader Jos bleef de laatste jaren in media vooral op de achtergrond, maar dat gaat vanaf dit Formule 1-seizoen dus veranderen.

Formule 1 kijken in 2022

Wat er precies allemaal uit deze samenwerking gaat komen, is afwachten. Viaplay belooft in ieder geval dat het voor de fans de moeite waard gaat zijn. “De toevoeging van exclusieve content van Max neemt kijkers als nooit tevoren mee in de snelste show op aarde,” aldus Peter Nørrelund.

Goedkoper Formule 1 kijken: kun je een Viaplay-account delen?

Viaplay doet er alles aan om dé plek voor Formule 1-fans te worden, maar ze zijn niet de enige optie. Naast de nieuwe streamingdienst zijn er ook andere plekken om Max Verstappen en diens concurrenten aan het werk te zien. Wij hebben de vijf beste (gratis) opties hier voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.