Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 19 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGOLAND Scheveningen gaat voor één avond voor jou open

Volwassen LEGO-fans, opgelet! Je kunt voor één avondje ook als volwassene naar de tofste LEGO-bestemming in Nederland: het LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen.

Van de onlangs gelanceerde Batcave tot de kleurrijke arcademachine van Pac-Man: LEGO richt zich met de meeste nieuwe sets duidelijk op volwassen fans. Consumenten die zich trots AFOL noemen, ‘Adult Fan of LEGO’. Zij zijn het perfecte publiek voor bijvoorbeeld de afgelopen week onthulde Pirates-set, een nieuwe versie van een klassieker uit de jaren tachtig. Pure nostalgie, waar menig fan graag geld aan uitgeeft. Een volwassen fan heeft immers meer budget dan een kind met zakgeld. Daar spelen de Denen slim op in.

LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Ook Nederlandse volwassen LEGO-fans worden dus op hun wenken bediend, maar normaliter is er toch één grote domper. Dan hebben we het over LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. Een soort mini-pretpark, waar je een grote LEGO-stad vol ook Nederlandse gebouwen kunt bewonderen, in een LEGO-bioscoop kunt zitten en uiteraard zelf met een haast oneindige voorraad steentjes aan de slag kunt.

Dat klinkt fantastisch, maar toch is er één probleempje. Hoewel de bijbehorende website vermeldt dat het een trekpleister voor het hele gezin is, kom je er daardoor ook enkel in als je één of meerdere kinderen bij je hebt. Als volwassen LEGO-fan zonder grut kon je het LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen dus niet bezoeken. ‘Kon’ ja, want je krijgt nu één avond een unieke kans om alsnog er rond te gaan kijken.

LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen VOLWASSENENAVOND
🌟 Het Miniland (Afbeelding: LEGO Discovery Centre)

Avond voor volwassenen

Op 23 juni opent het Discovery Centre voor de tweede keer dit jaar zijn deuren voor volwassenen. Die avond krijg je ook zonder kinderen toegang tot het kleurrijke indoor LEGO-park en kun je eindeloos winkelen in de officiële LEGO-winkel. Ook worden er bouwworkshops en wedstrijden georganiseerd, waarbij er ook mooie prijzen te winnen zijn. Onder het genot van een drankje en hapje kun je zelfs meebieden tijdens een veiling van een aantal reeds gebouwde sets, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Een kans om een mooie set te scoren én iets goeds te doen voor jonge LEGO-fans!

Of, laat die nobele insteek varen, en geniet simpelweg van het feit dat je in LEGOLAND Discovery Centre rond kunt lopen zonder rondrennende kinderen. Dat is ook wat waard. Daarover gesproken: ticket voor de volwassenenavond kosten 21 euro per persoon. Een bedrag dat je ook terplekke als korting krijgt als je meer dan 150 euro aan LEGO-sets uitgeeft. Dan is je ticket dus in principe gratis. Interesse? Je kunt online tickets aanschaffen.

LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen VOLWASSENENAVOND
🌟 De LEGO Store (Afbeelding: LEGO Discovery Centre)

Discovery Centre

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.