Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO gaat los met eindejaarsuitverkoop vol aanbiedingen

LEGO is begonnen met het opruimen van gepensioneerde sets en modellen die het niet zo goed hebben gedaan. Het resultaat is een eindejaarsuitverkoop vol ijzersterke aanbiedingen. Oftewel: flinke korting!

Oftewel: flinke korting! We zette onze favoriete deals voor je op een rijtje, inclusief de originele prijzen.

2022: pittig jaar voor LEGO-fans

2022 was een dubbel jaar voor LEGO-fans. Laten we met de positieve kant beginnen: de Deense fabrikant bracht dit jaar hoogtepunt na hoogtepunt uit, in de vorm van felbegeerde sets. Van een eerbetoon aan de klassieke ruimteschepen tot een imposante versie van Mando’s ruimteschip uit The Mandalorian. En vergeet het imposante Colosseum niet!

Helaas had de Russische invasie van Oekraïne ook gevolgen voor de plastic steentjes. Na naar eigen zeggen maandenlang zelf de gestegen kosten van grondstoffen geslikt te hebben, kondigde LEGO in juli aan dat het zijn prijzen zou gaan verhogen. Sommige sets werden vervolgens wel twintig procent duurder.

Ook nieuwe sets belandden in de schappen met pittigere prijskaartjes. Tot ergernis van de fans, want LEGO was ook zonder die prijsstijgingen al een behoorlijk prijzige hobby. Het geldt daardoor meer dan ooit dat je als volwassen liefhebber slim toe moet slaan, door bijvoorbeeld op aanbiedingen te jagen. Daarvoor ben je gelukkig niet enkel afhankelijk van Black Friday.

lego, hulkbuster
Ook in de aanbieding: de nieuwe Hulkbuster (Afbeelding: LEGO)

Eindejaarsuitverkoop vol aanbiedingen

Ook nu is het namelijk weer raak. Niet bij Bol of bij Amazon, maar bij LEGO zelf. Het Deense merk is begonnen met een grote eindejaarsuitverkoop. De grote schoonmaak is begonnen: sets die met pensioen gaan of waarvan de verkoopcijfers dit jaar tegenvielen, worden met forse korting de deur uitgedaan. Niet elke nieuwe set is immers een succes, en er is weer ruimte nodig voor de constante lawine aan nieuwe modellen.

Het resultaat is een lijstje met interessante aanbiedingen, maar de voorraden zijn beperkt. Oftewel: op is echt op. Ook goed om te weten: je krijgt bij het afrekenen van meer dan 200 euro aan sets een gratis LEGO-fleecedeken. Mooi meegenomen!

Onze favoriete deals

We zetten hieronder onze favoriete zes aanbiedingen voor je op een rijtje. Voor alle 43 afgeprijsde sets in de eindejaarsuitverkoop verwijzen we je door naar dit complete overzicht in de LEGO Store. Shop ze!

Onze zes aanraders

  • LEGO Marvel 76215 Black Panther voor 279,99 euro in plaats van 349,99 euro
  • LEGO Ideas 21328 Seinfeld voor 55,99 euro in plaats van 99,99 euro
  • LEGO Marvel 76210 Hulkbuster voor 439,99 euro in plaats van 549,99 euro
  • LEGO Art 31204 Elvis Presley – The King voor 83,99 euro in plaats van 119,99 euro
  • LEGO Icons 10282 adidas Originals Superstar voor 62,99 euro in plaats van 89,99 euro
  • LEGO DC 76238 Classic TV Series Batman Cowl voor 41,99 euro in plaats van 59,99 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.